Subota, 23 listopada, 2021

Pripremite se! Danas grmljavina, padavine, pad temperatura, vjetar okreće smjer, a onda ponovo vraćanje u natprosječne okvire: Hoće li Sladić ponovo biti precizan?

Nemojte propustiti

Srednjoročna prognoza FMZ-a također najavljuje da će u prvim danima oktobra uslijediti stabilizacija vremenskih prilika uz umjerenu oblačnost i bez izraženijih promjena temperatura zraka.

Nakon sunčanog i nadprosječnog toplog vikenda, početkom sedmice doći će do promjene vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Očekuje se svježije i pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom ali i mogućim kraćim pljuskovima. Kiša će u južnim područjima ovog puta izostati.

Prema riječima meteorologa Nedima Sladića danas će u većinu zemlje stići nova promjena vremena koja će donijeti grmljavinu, padavine, niže temperature zraka te će okrenuti smjer vjetra.

-U naše krajeve pristiže vlažan zrak koji će destabilizovati atmosferu. Od sredine dana prema poslijepodnevu kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se širom Bosne te na sjeveru i sjeverozapadu Hercegovine. Vjetar će postepeno okretati svoj smjer na sjevero-zapadni. U Sarajevu do kraja dana pretežno oblačno vrijeme, a pljuskovi su izgledni u cijelom kantonu, kazao je Sladić.

Kaže da će kraj mjeseca septembra biti hladniji od prosjeka, a od 02.10. izgledan je povratak temperatura zraka u natporosječne okvire.

Srednjoročna prognoza FMZ-a također najavljuje da će u prvim danima oktobra uslijediti stabilizacija vremenskih prilika uz umjerenu oblačnost i bez izraženijih promjena temperatura zraka.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 12 do 18 u Bosni, na jugu zemlje do 20°C. Najviše dnevne temperature između 20 i 25, u Hercegovini do 28 stepeni.

Od (04.10.), prema trenutnim prognoznim materijalima prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Kiša se očekuje na čitavom prostoru zemlje. Pred kraj prognoznog perioda moguć je izraženiji pad temperature zraka.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 8 i 12 u Bosni, do 15°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 10 i 15 u Bosni, na jugu Hercegovine do 20°C.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo