Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Prisjećanje na Adnana Ćatića, velikog čovjeka, pustolova, sportistu…

Nemojte propustiti

Prije tačno godinu dana napustio nas je višestruki prvak BiH u sportskom penjanju Adnan Ćatić – Ćata. Adnan je tragično stradao 26. maja, 2012. godine u nesreći na nabujaloj rijeci Miljacki.

Adnan Ćatić
Adnan Ćatić

Adnan Ćatić je bio zaljubljenik u sportsko penjanje i prvi Bosanac koji je ikada učestvovao na svjetskom prvenstvu u brzinskom penjanju, kada je od 460 učesnika zauzeo 29. mjesto. Dao je veliki doprinos razvoju ovog sporta u Bosni i Hercegovini.

Adnan se sportskim penjanjem počeo baviti 1999. godine, a 2006. godine se šest puta našao na pobjedničkom postolju i to na takmičenjima u Hrvatskoj, Rumuniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Prvi predstavnik BiH na svjetskom prvenstvu u brzinskom penjanju
Prvi predstavnik BiH na svjetskom prvenstvu u brzinskom penjanju

Adnan Ćatić je bio član Gorske službe spašavanja, radio je kao instruktor u sarajevskoj školi alpinizma, bio predsjednik kluba ekstremnih sportova Red Point, instruktor sportskog penjanja, te organizator takmičenja u penjanju i pustolovnim utrkama.

U okviru obilježavanja tragičnog gubitka mladog sportiste jučer je na stijeni Babin zub organizovano i “Memorijalno takmičenje Adnan Ćatić – Chata” u sportskom penjanju, u organizaciji Udruženja “Avantur”.

Ceremonija otkrivanja spomen-ploče najavljena je za danas u 10:00 sati.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo