Subota, 25 rujna, 2021

Priština će odlučiti hoće li Srbija učestvovati u istrazi ubistva Olivera Ivanovića

Nemojte propustiti

Unmik još nije dobio zahtjev iz Beograda da se Srbija uključi u istragu o ubistvu lidera GISDP Olivera Ivanovića, izjavila je portarolka Misije Sanam Dolatshahi.

-Upoznati smo sa izjavom predsjednika Vučića, ali još nismo primili nikakav zvaničan zahtjev te prirode – rekla je ona agenciji Beta.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom ubistva lidera Ivanovića da je Srbija uputila dopis Euleksu i Unmikuu sa zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u istrazi.

Beti je u Euleksu rečeno da će Priština donijeti odluku o tome da li će Srbija učestovati ili ne u istrazi Ivanovićevog ubistva u Kosovskoj Mitrovici.

-Na kosovskim vlastima je da odluče da li će Srbija učestovati u istrazi – rekla je šef kancelarije za štampu i javno informisanje Euleksa Dragana Nikolić Solomon na pitanje da li je zahtjev stigao u Euleks.

Vučić je naveo da su članovi Saveta za nacionalnu bezbjednost uvjereni su da bi učešće organa Srbije u istrazi značilo otkrivanje istine o ubistvu Ivanovića.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U BiH počinje EUFOR-ova vježba ‘Brzi odgovor 2021’

Tokom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da...

Možda vas zanima i ovo