Četvrtak, 25 travnja, 2024

Priveden nakon što je ‘lajkovao’ svoju potjernicu na Facebooku

Preporučeno

Brojni dosadašnji slučajevi pokazali su kako veliki broj kriminalaca ne zna da se služi Facebookom pa onda svojim aktivnostima na ovoj društvenoj mreži pomažu policiji da ih što prije uhvati.

Najnoviji “genije” koji je uhvaćen zahvaljujući svojoj aktivnosti na FB je Amerikanac Luis Rodrigez (18) koga je policija tražila zbog vandalizma jer je išarao policijski automobil.

Policajci iz Huntington Beacha na svojoj FB stranici su objavili fotografije učesnika nedavnih nereda, a na jednoj fotografiji nalazio se i Rodrigez.

Upravo se čita:  U Njemačkoj uhapšena braća iz Bosne i Hercegovine

On je bio toliko ponosan što je završio među fotografijama traženih osoba da je tu fotografiju lajkovao i podijelio sa prijateljima na FB.

Iz policijske stanice su rekli da su drugi korisnici ove društvene mreže primjetili kako je upravo traženi Rodrigez lajkovao fotografiju na kojoj se nalazi, pa su na to odmah upozorili i policiju.

Upravo se čita:  U Švicarskoj uhapšena tri pjevača koji su došli kao turisti a nastupali bez radne vize!

luisrodNi to mu nije bilo dovoljno nego je Rodrigez na svom profilu objavio fotografiju u kojoj sjedi na policijskom automobilu obučen u istu majicu i na kojoj nosi istu kapu kao i na fotografiji koju je objavila policija.

Ne samo da Rodrigez nije izbrisao ovu fotografiju, već za nju nije namjestio podešavanja privatnosti kako treba pa je ona vidljiva svim korisnicima FB. Samim tim policija nije imala težak posao pa su ga ubrzo, nakon što su ga korisnici FB prijavili, pronašli i priveli Rodrigeza.

Upravo se čita:  Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje

Mnogi korisnici FB nisu mogli da vjeruju kada su vidjeli da je ovaj mladić lajkovao svoju fotografiju na policijskoj stranici, pa su ga shodno tome mnogi proglasili jednim od “najglupljih kriminalaca u historiji”.

(Source.ba)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

Za prvomajske praznike očekuje nas djelimično sunčano i nestabilno vrijeme. Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i pritjecanjem vlažnog zraka...

Još vijesti za vas