Petak, 24 ožujka, 2023

Priveden nakon što je ‘lajkovao’ svoju potjernicu na Facebooku

Nemojte propustiti

Brojni dosadašnji slučajevi pokazali su kako veliki broj kriminalaca ne zna da se služi Facebookom pa onda svojim aktivnostima na ovoj društvenoj mreži pomažu policiji da ih što prije uhvati.

Najnoviji “genije” koji je uhvaćen zahvaljujući svojoj aktivnosti na FB je Amerikanac Luis Rodrigez (18) koga je policija tražila zbog vandalizma jer je išarao policijski automobil.

Policajci iz Huntington Beacha na svojoj FB stranici su objavili fotografije učesnika nedavnih nereda, a na jednoj fotografiji nalazio se i Rodrigez.

On je bio toliko ponosan što je završio među fotografijama traženih osoba da je tu fotografiju lajkovao i podijelio sa prijateljima na FB.

Iz policijske stanice su rekli da su drugi korisnici ove društvene mreže primjetili kako je upravo traženi Rodrigez lajkovao fotografiju na kojoj se nalazi, pa su na to odmah upozorili i policiju.

luisrodNi to mu nije bilo dovoljno nego je Rodrigez na svom profilu objavio fotografiju u kojoj sjedi na policijskom automobilu obučen u istu majicu i na kojoj nosi istu kapu kao i na fotografiji koju je objavila policija.

Ne samo da Rodrigez nije izbrisao ovu fotografiju, već za nju nije namjestio podešavanja privatnosti kako treba pa je ona vidljiva svim korisnicima FB. Samim tim policija nije imala težak posao pa su ga ubrzo, nakon što su ga korisnici FB prijavili, pronašli i priveli Rodrigeza.

Mnogi korisnici FB nisu mogli da vjeruju kada su vidjeli da je ovaj mladić lajkovao svoju fotografiju na policijskoj stranici, pa su ga shodno tome mnogi proglasili jednim od “najglupljih kriminalaca u historiji”.

(Source.ba)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo