Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Priveden Zdravko Mamić, prijeti mu tri godine zatvora!

Preporučeno

Zdravko Mamić je priveden, neslužbeno se doznaje te je u ovim trenucima na putu prema policijskoj postaji u Heinzelovoj! Priveden je na Maksimiru nešto prije 17 sati. Član IO -a HNS -a i gazda Dinama prekršio je nekoliko zakona istupom u kojem je i na nacionalnoj osnovi izvrijeđao ministra Željka Jovanovića, javlja hrvatski Index.

mamic-priveden

Zdravko Mamić priveden je zbog kršenja članka 325. Kaznenog zakona koji zabranjuje javno poticanje na nasilje i mržnju. Zbog govora mržnje Mamiću prijeti do tri godine zakona.

Upravo se čita:  Policajci ušli u kuću u Novom Sadu u kojoj su ubijena djeca: Obistinile se crne slutnje

“Tko putem tiska, radija, televizije, računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način javno potiču ili javnosti učine dostupnim letke, slike ili druge materijale kojima se poziva na nasilje ili mržnju usmjerenu prema skupini ljudi ili pripadniku skupine zbog njihove rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti, podrijetla, boje kože, spola, spolnog opredjeljenja, rodnog identiteta, invaliditeta ili kakvih drugih osobina”, stoji u prvom stavku članka 325. Kaznenog zakona RH.

Upravo se čita:  Pronađeni jezivi simboli na zidovima kuće u kojoj su nađena djeca: Sumnja se da su roditelji bili u sekti

 

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas