Utorak, 21 rujna, 2021

Privedena učiteljica Adela Melajac- Karahmetović iz Novog Pazara koja je umjesto “Bože pravde” đacima pustila “Ja sin sam tvoj”

Nemojte propustiti

Učiteljica je, kako piše Nova.rs, izašla iz prostorija policijske stanice vidno uznemirena i nije željela da daje izjave za medije.

Učiteljica Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo” Adela Melajac- Karahmetović u Novom Pazaru, koja je umjesto himne “Bože pravde” u školi pustila “Ja sin sam tvoj”, privedena je danas u policiju.

Građani su putem društvenim mreža pozvani da dođu ispred zgrade policije kako bi pružili podršku privedenoj učiteljici.

A oko stotinjak građana Novog Pazara i pristalica SDA Sandžaka okupilo ispred zgrade policijske uprave u Novom Pazaru nakon njenog privođenja.

No, učiteljica je ubrzo puštena na insistiranje predsjednika Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina. Učiteljica je, kako piše Nova.rs, izašla iz prostorija policijske stanice vidno uznemirena i nije željela da daje izjave za medije.

Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije saopćilo je ranije da se himna Srbije “Bože pravde” prvog dana školske godine nije emitovana jedino u Osnovnoj školi “Rifat Burdžović Tršo” u Novom Pazaru. Tada je saopćeno i da ukoliko bi se saznalo da još neke škole nisu sprovele odluku ministarstva, u te škole će biti poslata prosvjetna inspekcija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo