Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Priziva li Tegeltija duhove 90-tih: Srpska vojska je tamo gdje JNA nikada nije bila

Nemojte propustiti

Strah od novih zločina, masovnih grobnica, genocida.. dodatno podgrijavaju izjave poput poruke koju je putem društvenih mreža poslao Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH.

Malo je medija, ne samo u Srbiji, nego i u BiH, pa i cijelom regionu, koji nisu prenijeli vijest o srbijanskom naoružavanju. Tačnije o tome kako je u toku vikenda na beogradski aerodrom sletjelo šest aviona kineskih vazdušnih snaga, za koje se pretpostavlja da su dopremili projektile zemlja – zrak HQ-22, kineske proizovdnje.

Naoružavanje Srbije u susjedstvu izaziva jezu, pa čak i strah da bi se mogle ponoviti 90-te. BiH, Hrvatska i Kosovo još dobro pamte sve zločine koje su počinile odmetnute paradržavne strukture poput Srpske Republike BiH i Republike Srpske Krajine potpomognute Miloševićevom Srbijom i JNA. Strah od novih zločina, masovnih grobnica, genocida.. dodatno podgrijavaju izjave poput poruke koju je putem društvenih mreža poslao Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH.

– Sa 14 MIG-29 i vjerovatno 14 Rafala (ruski i francuski avioni prim.pr.), te ostalom avionima, helikopterima, postojećim i vjerovatno novim bespilotnim letjelicama, te postojećim i novim PVO sistemima srednjeg dometa, srpska vojska je danas neuporediva sa bilo kojom vojskom u regionu i tamo je gdje JNA nikad nije bila, napisao je Tegeltija na Twitteru.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Njemačka u sve većim problemima

Samo u sektorima zdravstva, socijalne pomoći i obrazovanja šest od deset radnih mjesta nije popunjeno zbog nedostatka odgovarajuće radne...

Možda vas zanima i ovo