Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Priznao da je ubio punicu i dobio pet godina i šest mjeseci zatvora

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Nakon što je odlukom Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine usvojena žalba koju je podnijela braniteljica Indira Karahodžić, optuženi Mustafa Šahinović (70) je u ponovljenom postupku s Tužilaštvom potpisao sporazum o priznanju krivice za ubistvo punice Zuhre Obralije (81).

Kako javlja Avaz, Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je sporazum, a Šahinoviću, koji je prvi put bio osuđen na devet godina zatvora, sada je izrečena kazna zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci.

Ovu informaciju potvrdila je braniteljica Karahodžić.

Kako saznajemo, prilikom izricanja presude sutkinja Dalida Burzić uzela je u obzir da se radi o starijem čovjeku narušenog zdravlja te da je psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno da je tokom ubistva bio na granici uračunljivosti.

Nakon presude, sutkinja je Šahinoviću produžila pritvor. Tokom ponovljenog postupka Šahinović je, kako saznajemo, opet izrazio kajanje zbog Zuhrine smrti.

Braniteljica Karahodžić također nam je kazala da je granica uračunljivosti njenog klijenta potvrđena timskim vještačenjem te da su organske povrede mozga koje je Šahinović imao, umnogome doprinijele izvršenju ubistva.

Podsjećamo da je Šahinović u oktobru 2012. godine s više udaraca tupim predmetom zatukao svoju punicu u kući u Vareškoj ulici u Sarajevu.

Zuhra je više od 20 puta udarena čekićem, a pronađena je zgrčena u hodniku kuće, dok su ulazna vrata bila razvaljena.

Starica je živjela sama u prizemlju kuće, dok je na spratu živio Mustafa, s kojim je duže vrijeme bila u poremećenim odnosima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo