Subota, 25 rujna, 2021

Prlić: Čovićeva priča o trećem scenariju je još jedna isprazna prijetnja

Nemojte propustiti

Lana Prlić, potpredsjednica Socijaldemokratske partije BiH, smatra da je nedavna izjava Dragana Čovića o tome kako HDZ ima spreman treći scenarij, ukoliko se ponovi slučaj „Željko Komšić“, još jedna isprazna prijetnja.

Lana Prlić

„Gospodin Čović je do sada iznevjerio svako obećanje koje je dao, kao što je obećanje da će Bosna i Hercegovina dobiti status kandidata za EU, koje je ponovio više puta u prethodnoj godini. Međutim, evo, do danas, Bosna i Hercegovina nije još ispunila ni Upitnik EU.

Nevjerovatno je da još uvijek HDZ priča o ugroženosti Hrvata, a u četiri kantona gdje je HDZ dio vlasti Srbi nisu konstitutivni. Ta ista vlast, čiji je HDZ ključni igrač, u posljednje tri godine je uspjela da napravi malo trotoara i otvori novu trafostanicu u Čitluku, ali i da uništi PIO/MIO fond.

Isti taj HDZ, koji Čović naziva „stožernom strankom Hrvata u BiH“, otjerao je Hrvate iz naše države. Najveći odlasci iz BiH se bilježe u kantonima u kojima je HDZ na vlasti već 25 godina, isto onoliko godina koliko imaju moji vršnjaci, koji su se premjestili iz reda na birou za zapošljavanje, u red ispred ambasada Njemačke, Danske, Irske…

Kampanja je očito počela i dok samo SDP BiH priča o svom izbornom programu, Dodik priča o RS-u, a Čović o trećem scenariju. A građani nisu čuli ni drugi scenarij. HDZ-ov treći scenarij je zapravo samo plan za stvaranje krize, jer znaju da će na narednim izborima izgubiti od progresivnih stranaka. Ne znam zašto, ali „treći scenarij“, koji je najavio Dragan Čović podsjeća na prethodne kampanje HDZ-a i san o trećem entitetu“, navela je Prlić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U BiH počinje EUFOR-ova vježba ‘Brzi odgovor 2021’

Tokom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da...

Možda vas zanima i ovo