Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Problem sa uraslim dlačicama: Ovo je efikasan način kako da ih brzo riješite!

Nemojte propustiti

Visoke temperature ovog ljeta zahtjevaju laganiju i kraću odjeću, a ona pak kvalitetnu depilaciju. E sad, nekad nam se baš žuri pa posegnemo za britvicom i baš ne pazimo kako se njome služimo. Posljedice? Urasle dlačice koje ne izgledaju dobro a znaju biti i bolne ako se s njima ne postupa pravilno

urasle_dlake_1Osnovno je pravilo da ne čeprkate noktima po uraslim dlačicama. U suprotnom ne samo da nećete riješiti problem nego možete uzrokovati infekciju. Zato birajte siguran način.

Za početak potreban vam je topli oblog. Nekoliko minuta držite ga pritisnutog na mjesto gdje je dlačica urasla jer ćete tako umanjiti bol. Koristite pincetu koju ste prethodno dezinficirali. Istražite njome područje u potrazi za mjestom na kojem možete uhvatiti uraslu dlačicu bez da oštetite kožu. Ako postane bolno prekinite i napravite pauzu.

Nakon što uklonite dlačicu dezinficirajte područje sredstvom koje ne sadrži alkohol i potom nanesite kremu koja se smiriti kožu. Dobra je u tu svrhu i nevenova mast ili melem ili krema na bazi jasena.

Prekrijte to područje malim zavojem ili flasterom da biste ga zaštitili od daljnje infekcije. Zaštita je naročito važna ako na sebi nosite uske hlače ili traperice koje mogu iritirati kožu.

No najbolji savjet za rješavanje ovog problema je prevencija. Ako brijete noge uvijek koristite čistu i oštru britvicu i kremasti losion za brijanje. I nemojte brijati dlačice u smjeru suprotnom od njihova rasta – piše Cosmopolitan.hr

Naizgled bezopasna urasla dlačica može postati prava noćna mora ukoliko je ne tretirate na pravi način. To je zapravo dlaka koja nije uspjela da se probije iz folikula, zbog čega se uvrnula i počela da raste nazad u folikul. Pročitajte još neke savjete kako da se riješite uraslih dlačica…

Dobar piling

Trebalo bi da koristite nježan piling za čišćenje kože. Ovo će vam takođe pomoći da se riješite mrtve kože, a trebalo bi i da oslobodi “zatočenu” dlačicu. Ako se to dogodi, problem je riješen. Prije brijanja nekog područja, uvijek je dobro da uradite piling, što će osloboditi mnoge urasle dlačice i brijanje učiniti lakšim.

Krema protiv akni

Mjesta na kojima su urasle dlačice mogu da postanu kvrgava i inficirana. Dobro bi bilo da upotrijebite neku kremu koju koristite protiv akni. To bi u kombinaciji s nježnim pilingom dva puta dnevno trebalo da riješi problem.

Vlaga i toplota

Umočite čistu pamučnu vaticu u vruću vodu i ocijedite višak. Pamuk lagano prislonite na uraslu dlačicu. Osim što će vaša koža osjetiti olakšanje, vruća voda će smekšati ovo područje, pa će nakon nekoliko minuta dlačica mnogo lakše izaći na površinu.

Ukoliko i nakon ovih savjeta budete imali problem s uraslim dlačicama, posavjetujte se s dermatologom.

(Doznajemo)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozač Porschea pijan izazvao nesreću, pa prijetio policajcima

Vozač Porschea je alkotestiran nakon čega je utvrđeno da je imao 1,75 g/kg alkohola u organizmu. Vozač automobila "Porsche" sinoć...

Možda vas zanima i ovo