Srijeda, 22 ožujka, 2023

Problematična porodica iz Bosne i Hercegovine: Sin (22) prijavio oca (50) da ga maltretira i prisiljava na rad

Nemojte propustiti

Prijavljeni, koji ima 50 godina, već duže vrijeme živi u Klagenfurtu. Pored toga što je maltretirao sina, on mu je davao i lažna obećanja, a sve kako bi ga prisilio da nastavi porodični posao – prenose austrijski mediji.

Mladić, star 22 godine, prijavio je austrijskoj policiji svog oca jer ga je, prema njegovim tvrdnjama godinama maltretirao i prisiljavao na rad u svojoj firmi.

Riječ je o porodici iz BiH, koja godinama živi u austrijskom gradu Klagenfurtu.Nakon što je počeo da prijeti i njegovoj djevojci, mladić nije imao drugog izbora nego da ga prijavi.

Otac se sumnjiči da je nekoliko godina tjerao sina da radi u firmi, ponekad uz kontinuiranu upotrebu nasilja, opasnih prijetnji i lažnih obećanja, navodi policija.

“Navodno je koristio nasilje, prijetnje i zastrašivanje. Prijavljeni, koji ima 50 godina, već duže vrijeme živi u Klagenfurtu. Pored toga što je maltretirao sina, on mu je davao i lažna obećanja, a sve kako bi ga prisilio da nastavi porodični posao”” prenose austrijski mediji.

Kako stoji u saopštenju policije, ovaj državljanin BiH je nakon prijetnji sinu, počeo da prijeti i njegovoj 24-godišnjoj djevojci, jer je želio da ih razdvoji. Navodno je čak prijetio i da će je ubiti. Upravo zbog ovih prijetnji odlučili su da se obrate policiji, piše kaernten.orf.at

Protiv oca je izrečena mjera zabrane pristupa.

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo