Subota, 18 rujna, 2021

Problemi zbog snijega na bh. cestama, kolona vozila na magistralnom putu M-18

Nemojte propustiti

Nove sniježne padavine koje su tokom dana zahvatile pojedine dijelove naše zemlje otežale su i usporile saobraćanje, naročito na dionicama u višim predjelima, gdje zbog popriječenih ili zaustavljenih teretnih vozila često dolazi do zastoja, javlja BIHAMK.

Izdvajamo magistralni put M-18 Sarajevo-Tuzla (područje Nišića, Karaule i Gojakovića), kao i magistralni put M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik (Previle).

Na regionalnom putu R-460 Srebrenik-Gračanica uklonjena su popriječena teretna vozila, ali na ovoj dionici trenutno mogu saobraćati samo putnička vozila.

Na ostalim putevima kolovoz je mokar ili vlažan, a povećana je opasnost od odrona. Savjetujemo vozačima da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar zbog urušavanja potpornog zida saobraća se jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo