Utorak, 22 lipnja, 2021

Prodaje li se i vazduh na plaži u Rijeci?

Nemojte propustiti

Koncesionar na jednoj plaži u Rijeci naplaćuje 30 sekundi tuširanja i odlazak u toalet po dvije kune, dok presvlačenje u kabini košta jednu kunu, piše riječki “Novi list”.

plaza-rijekaKompaniji “Hemingway Bar”, kojoj je riječka plaža Ploče data pod koncesiju na pet godina, ugovorom je dozvoljeno iznajmljivanje ležaljki, suncobrana i jedrilica i ugostiteljska djelatnost.

Iz gradske uprave nisu odgovorili da li ugovor podrazumijeva i naplatu tuševa, garderobe i sanitarnog čvora.

Automat za korištenje tuša prima samo kovanice od dvije kune, dok će gosti za korištenje toaleta, koji košta dvije kune plus PDV, uredno dobiti i fiskalni račun.

“Novi list” piše da naplata vode iz tuševa nije neuobičajena, posebno zbog toga što se na taj način građani podstiču na racionalno korištenje vode, umjesto da je puštaju da nekontrolisano teče.

Dok se na tuševima može shvatiti naplata vode, piše list, nje u kabinama za presvlačenje nema, pa je pitanje što se tu naplaćuje.

Turisti iz Minhena kažu da nije fer da se nigdje ne može natočiti u bocu besplatna voda.

“Nekom starijem može pozliti, ali ako nema dvije kune neće moći popiti vodu. Mogli su ostaviti barem slobodne slavine”, kažu turisti.

Drugi slučaj koji je ovih dana “uzbunio” Riječane je situacija na plaži za pse na Brajdici, gdje je kupačima uskraćena voda za piće, jer je na slavinu javnog vodovoda stavljena gumena cijev, koje je provučena van plaže do obližnjeg gradilišta. (Srna)

Izvor: Srna

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Konaković o Predsjedništvu BiH: NIP će imati kandidata, očekujem da i SDP BiH predloži svog

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je danas da će ta stranka sigurno imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali...

Možda vas zanima i ovo