Utorak, 3 kolovoza, 2021

Prodali automobile i tuđi stan s lažnim dokumentima, zgrnuli čak 250.000 KM

Nemojte propustiti

Akcija je provedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banja Luci.

Banjalučka policija je u akciji kodnog naziva “Parma” lišila je slobode četiri osobe koje se sumnjiče za 13 krivičnih djela u vezi sa prometovanjem nekretnina i vozila uz prevare i falsifikovanje dokumentacije.

Slobode su jučer lišene četiri osobe inicijala G.R., M.R., D.Š., i M.V. zbog osnova sumnje da su na području Grada Banja Luka izvršili više krivičnih djela falsifikovanje isprave, ovjera neistinitog sadržaja, prevara, kao i druga krivična djela.

Oni se sumnjiče da su prometovali stan, bez vlasnika stana, te su na osnovu falsifikovane dokumentacije ponovo prodali, kao i da su prometovali tri vozila bez saglasnosti vlasnika sa falsifikovanim dokumentima i ugovorima, te na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 250.000 KM, saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

Takođe, postoje osnovi sumnje da su u toku 2015. godine izvršili razbojništvo.

Iz policije su precizirali da je izvršen pretres na dvije lokacije na području grada Banja Luka koje koriste osumnjičene osobe, te je oduzet veći broj mobilnih telefona, prenosih računara, tableta i drugih elektronskih uređaja, sim kartice, uređaji za prisluškivanje, snimanje, policijski treptač, plinski pištolj, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Od osobe G.R. su oduzeta dva vozila ukupne vrijednosti oko 85.000 KM.

Akcija je provedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banja Luci.

Nakon završene kriminalističke obrade, G.R. će biti sproveden u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, dok će protiv osoba M.R., D.Š., i M.V biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo