Subota, 12 lipnja, 2021

Prodavačica iz Makarske tvrdi: Rekao mi je da sam gadura, jer njega neću da poslužim jer je Bosanac

Nemojte propustiti

Priču turiste A.H. koji je Avazu ispričao kako mu je prodavačica u kiosku prilikom traženja tih novina odbrusila da mrzi Bosance, prodavačica Kata u potpunosti je demantovala. Naprotiv, kupac je nju vrijeđao, kaže, i pitao: Je li, gaduro, priznaj da mrziš Bosance?

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

I to samo zato što je, prema njegovom mišljenju, prije početka radnog vremena drugima prodavala hrvatske novine, a njemu Avaz nije htjela prije službenog početka rada u 8 sati. Događaj se zbio prije sedam dana, piše Slobodna Dalmacija. Turista je otišao na policiju, prijavio prodavačicu da ga vrijeđa po nacionalnoj osnovi i tražio od policije da je upozori. Uposlenci makarske policijske stanice sa prodavačicom su obavili razgovor i utvrdili da priča nije teška nikakve prijave.

“Pa ja sam Bosanka, kako bih onda sunarodnjaka mogla vrijeđati riječima da mrzim Bosance! Nikoga ne mrzim, a još manje vrijeđam”, kaže.

“Taj je čovjek došao ujutro u 7.30 i vrlo drskim glasom tražio da mu prodam Dnevni avaz. Budući da sarajevske novine dva dana nismo dobivali, zamolila sam ga da pričeka dok raspakujem pakete novina da vidim jesu li taj dan stigle. Vratio se još dva puta do osam sati kada otvaramo, provirio na staklo i gotovo zavikao: “Jesu li više te novine?!”
Zatim je sjeo na klupu. Počele su dolaziti komšije iz okolnih kafića i s brodica po druge novine, poslužila sam ih, a onda je ponovno došao taj čovjek i počeo vikati da sam gadura koja sam druge poslužila, a njega neću jer je Bosanac. Vrijeđao me i tražio neka priznam da mrzim Bosance. Uzvratila sam mu da ću pozvati policiju nastavi li. Možda sam počela posluživati kupce minutu prije 8 sati, ali to nije razlog za takvu reakciju. Čitav dan sam proplakala od sramote da mi policija dolazi na kiosk, da moram komšijama na plaži objašnjavati što se dogodilo. I šef me zvao. Rekla sam istinu, tako je bilo”, ispričala je Kata.

U Dnevnom avazu je A.H. izjavio kako prodavačici ništa ružno nije rekao, dodajući kako Bosanci ostave hiljade kuna, a nisu turisti vrijedni poštovanja.

(Tportal)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo