Petak, 25 lipnja, 2021

Prodavačica iz Makarske u šoku i radi u suzama: ‘Sad si ljubazna, a znam da mrziš Bosance’

Nemojte propustiti

Ne prestaju uvrede, prijetnje i maltretiranja prodavačice u kiosku Tiska na makarskoj plaži, koju je čitatelj sarajevskog Dnevnog avaza, nakon povratka s ljetovanja, optužio da ga je vrijeđala po nacionalnoj osnovi i rekla mu da mrzi Bosance. Prodavačica Kata je to, naravno, za Slobodnu Dalmaciju demantirala, ali ipak trpi razne neugodnosti, piše spomenuti splitski list.

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

Prodavačica je u šoku i radi u suzama, navodi Slobodna Dalmacija. Nakon što su joj dva muškarca oko 23 sata prije dvije večeri zaprijetila da će je sačekati i istući te porazbijati kiosk, u ponedjeljak ujutro uslijedile su žešće uvrede mlađeg muškarca, koji se njenoj kolegici u drugom kiosku predstavio kao novinar Dnevnog avaza. Susjedi su pozvali policiju koja je prodavačicu saslušala, a Slobodnu Dalmaciju o svemu je izvijestila grupa mladih koji u neposrednom susjedstvu prodavačice u spornom kiosku iznajmljuju brodove ili rade kao animatori.

– Čovjek se u ponedjeljak ujutro približio kiosku i čekao da sve mušterije budu poslužene. Onda je prišao i obratio joj se riječima: ‘Sad si ljubazna, a znam da nisi, da mrziš Bosance i da si gadura.’ Upitao ju je zašto Dnevni avaz ne stoji pored Jutarnjeg lista i drugih hrvatskih novina, na što je prodavačica odgovorila da strane novine imaju svoje mjesto na stalaži. Ovaj joj je na to zaprijetio da ima vezu u Zagrebu i da će sve učiniti da se ona otjera s posla, samo neka se usudi dati novu izjavu za novine. Zatim je krenuo rukom prema njoj unutra, kao da će je ščepati. Prodavačica se uplašila, istrčala vani preko šetnice do nas, ispričao je Luka Buljubašić.

Iz Dnevnog Avaza poručili su da nisu poslali novinara u Makarsku, te odbacuju bilo kakvu vezu sa eventualnim prijetnjama ili uvredama.

Izvor: Slobodna Dalamacija, Doznajemo

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo