Srijeda, 8 prosinca, 2021

‘Prodavačice ljubavi’ traže ponovno otvaranje bordela, vlastima poslali pismo

Nemojte propustiti

Neki poslanici uputili su pismo u ovom mjesecu u kome traže od državnih guvernera da produže zabranu bordela na neograničeni period, upozoravajući da su prostitutke i njihovi većinom muški klijenti „super prenositelji“ virusa.

Njemačke ‘prodavačice ljubavi’ pozvale su vladu da dopusti ponovno otvaranje bordela.

Prostitucija je legalna u Njemačkoj, ali je pružanje usluga bilo zabranjeno od sredine marta u okviru restriktivnih mjera širom zemlje, u cilju usporavanja širenja koronavirusa.

Njemačke savezne države počele su s ponovnim otvaranjem restorana, prodavnica, bazena i salona za masažu. Neki poslanici uputili su pismo u ovom mjesecu u kome traže od državnih guvernera da produže zabranu bordela na neograničeni period, upozoravajući da su prostitutke i njihovi većinom muški klijenti „super prenositelji“ virusa.

– Širenje se veoma brzo može prenositi s klijenata na njihove partnere, porodice i kolege. Taj kontakt često se drži u tajnosti tokom praćenja širenja virusa – pišu poslanici.

U otvorenom pismu objavljenom u utorak, njemačko savezno udruženje davaoca ovih usluga usprotivilo se takvoj karakterizaciji i tvrdi da je predstavilo prijedloge sigurnog ponovnog otvaranja bordela, prenosi AP.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo