Srijeda, 21 travnja, 2021

Produženo važenje prethodnih epidemioloških mjera: Građani Bosne i Hercegovine i dalje mogu u Srbiju bez posjedovanja negativnog testa

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Građani Bosne i Hercegovine mogu da ulaze u Srbiju, kao i do sada, bez negativnog PCR testa, jer je produženo važenje prethodnih epidemioloških mjera Vlade Srbije.

Šef Predstavništva RS-a u Beogradu Mlađen Cicović izjavio je za Srnu da je prethodna uredba Vlade Srbije samo dopunjena time da građani koji ulaze u Srbiju iz svih zemalja svijeta, osim BiH, Albanije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Mađarske, moraju imati ili PCR test ili potvrdu o vakcinisanju.

On je pojasnio da je posljednjim mjerama omogućeno da iz država koje nisu izuzete, osim sa PCR testom, postoji mogućnost ulaska u Srbiju i sa potvrdom javne zdravstvene ustanove Srbije da je lice vakcinisano protiv Covida-19.

“Mjerama Vlade Srbije je propisano da obavezno PCR test moraju imati svi, bez obzira čije državljanstvo imaju, koji dolaze iz svih država svijeta, izuzev ovih koje sam nabrojao, a među njima je i BiH”, rekao je Cicović.

On je pojasnio da građanima BiH koji ulaze u Srbiju preko Hrvatske, također nije potreban PCR test samo ako prolaze kroz Hrvatsku, ali u slučaju da prenoće u Hrvatskoj dan ili dva, onda im je taj test potreban.

Cicović je rekao da se za ulazak u Srbiju ne gleda ko je čiji državljanin, već s koje teritorije ulazi, pa je tako i državljanima Srbije koji dolaze iz drugih zemalja svijeta, osim BiH i drugih iz zemalja regiona koje su izuzete, potreban PCR test ili potvrda o vakcinaciji.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Inicijativa Denisa Bećirovića: Hoće li općine zabraniti glorificiranje Ante Pavelića i Draže Mihailovića?

Bećirović u inicijativi, piše Klix.ba, poziva da se to uradi u interesu izgradnje mira, tolerancije, povjerenja, međusobnog poštivanja i...

Možda vas zanima i ovo