Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Profesor Begić: EU mora poduzeti mjere protiv Vahreljia zbog zloupotrebe funkcije

Nemojte propustiti

– Pozivam institucije EU da poduzmu mjere u okviru svojih nadležnosti protiv dotičnog zbog takvih zloupotreba, koje narušavaju vladavinu prava, Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum – poručio je Begić

Zastupnik Demokratske fronte u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine prof.dr Zlatan Begić, oglasio se povodom informacija vezanih za dogovor između komesara za proširenje EU Olivera Varheljija i vlasti entiteta RS, o održavanju posebne sjednice NSRS na kojoj je usvojen niz zaključaka koje podrivaju ustavni poredak Bosne i Hercegovine s ciljem secesije dijela teritorije Bosne i Hercegovine.

Informacije koje su se pojavile ukazuju da će nakon ovakvog postupka komesara za proširenje EU Olivera Varheljija, znatno biti otežan razgovor sa legalnim predstavnicima demokratskih institucija u BiH koji djeluju u granicama vladavine prava, iz razloga jer Varhelji očito učestvuje u neprijateljskim aktivnostima usmjerenim protiv naše zemlje i njenih građana, te zloupotrebljava funkciju koja mu je povjerena.

Takva zloupotreba ugrožava mir i stabilnost, doprinosi zavođenju anarhije i straha. Pozivam institucije EU da poduzmu mjere u okviru svojih nadležnosti protiv dotičnog zbog takvih zloupotreba, koje narušavaju vladavinu prava, Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum.

Oliver Varhelji i Johan Stattler su udvorničkim pristupom rušilačkoj politici Milorada Dodika, izgubili povjerenje građana Bosne i Hercegovine.

Više s weba

Izdvajamo

Drastično skočila cijena peleta: Nekad je bio 300 KM po toni, a evo koliko je poskupio od ponedjeljka

Nesrazmjer između potražnje i dostupnosti peleta doveo je do toga da ga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno za...

Možda vas zanima i ovo