Utorak, 22 lipnja, 2021

Profesor iz gimnazije o kojem priča region ima potpuno drugačiju priču

Nemojte propustiti

“Dijete mi se na to unijelo u facu i reklo: ‘Ajde izbaci me, ako možeš’ i uštinuvši me, onda se okrenula tako da me je kikom udarila po očima.”

Profesor Zoran Obradović koji je jučer na času fizike u Sedmoj beogradskoj gimnaziji, nakon rasprave sa učenicima, učenici J. K. lupio šamar, uputio je medijima pismo u kom je ispričao svoju stranu incindeta koji je šokirao Srbiju, piše Blic.

Kako je naglasio, ovim “želi da odogovori na bjesomučne laži” koje su pisane o njemu, jer “kao profesor i pedagog osjeća moralnu obavezu da odbrani svoj ugled”.

“Dana 18.04.2019. godine za vrijeme trećeg časa na kojem je rađena analiza kontrolnog zadatka, učenica J.K. je bila nezadovoljna svojom ocjenom koju je dobila, u pitanju je ocjena jedan. Za dvojku je bilo potrebno da se ima 45 poena, a ona je imala 30”, započinje priču Obradović.

Dalje je naglasio da je učenica svoje nezadovoljstvo dobijenom ocjenom “izražavala kroz histeričnu viku”.

“Opomenuo sam je i rekao da ne može tako da se ponaša, nakon čega je učenica sjela na klupu i okrenula mi leđa. Na moja upozorenja, ona je odgovarala sa: ‘Niste vi nikakav čovjek, ni autoritet kada ja ovako mogu da sjedim i ne možeš mi ništa’”, tvdi Obradović.

Profesor je onda učenicu J. K. uputio na razgovor kod direktora.

“Dijete mi se na to unijelo u facu i reklo: ‘Ajde izbaci me, ako možeš’ i uštinuvši me, onda se okrenula tako da me je kikom udarila po očima. U tom trenutku, u stanju neuračunjljivosti, za šta imam dokaz od psihijatra, ja sam je ošamario”, kaže profesor fizike ove beogradske gimnazije.

Kako tvrdi, nakon toga je učenik P. P. ustao i tri puta me udario u glavu.

“Zbog njegovih udaraca ljekari su konstantovali da je trauma pretrpljena i stavili mi kragnu”, kaže on.

Obrenodović dodaje je odlučio da protiv učenika J. K. i P. P. podnese krivičnu prijavu.

“Moje delanje putem šamara je bilo posljedica nužne odbrane koja se desila u stanju neuračunljivosti”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo