Utorak, 21 rujna, 2021

Profesor Slavo Kukić: Da li je moguća smjena Milorada Dodika

Nemojte propustiti

Univerzitetski profesor Slavo Kukić danas je za N1 televiziju komentarisao trenutnu političku. Komentarisao je, između ostalog, moguću smjenu Milorada Dodika.

“Argumenti za to postoje, ruku na srce. Zbog činjenice da on vrši udar na Dejtonski sporazum i na Aneks 4 i sve je to osnovica za intervenciju visokog predstavnika. Ne može biti smijenjen kada je riječ o domaćem potencijalu. Činjenica da on atakira na Dejtonski mirovni sporazum i da ne priznaje BiH kao državu, sve češće govori o pravu Srba da odrede svoj put o disoluciji je signal za visokog predstavnika ako on hoće doista izvršiti ulogu koja mu je Dejtonskim sporazumom data”, kazao je Kukić i dodao.

“Hoće li se tako ponašati ili se ponašati kao Valentin Iznko kao posmatrač sa strane koji svako šest mjeseci izvjesti Vijeće sigurnosti o onome što vidi, ostaje da se vidi”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo