Petak, 21 siječnja, 2022

Prognoza vremena 2010-2020: Moguće katastrofalne promjene, Evropa će se smrzavati i gladovati

Nemojte propustiti

Moguće su katastrofalne promjene vremena do 2020. godine, koje će da dovedu do uvođenja vanrednih mjera, uključujući i vojne – zaključak je izveštaja “Prognoza vremena: 2010-2020”, koji su pripremili profesionalni futurolozi na zahtjev Ministarstva odbrane SAD.
 
Foto: IlustracijaEksperti tvrde da su globalne klimatske promjene sposobne da u potpunosti destabilizuju politički poredak na planeti.

Moguća je glad u Evropi i suparništvo atomskih država zbog resursa vode.

U svojim prognozama autori Peter Schwartz i Douglas Randall polaze od mogućnosti da će zbog prirodnih promjena okeani početi da žive drugim zakonima.

Evropa, Azija i Sjeverna Amerika počeće da se smrzavaju, a u južnoj hemisferi će biti još toplije.

Naučnici kažu da je Zemlja već doživjela takve promjene.

Ove slutnje se u SAD već obistinjuju – u centralnom i istočnom djelu najmanje 42 ljudi je umrlo od velikih vrućina.

U nekim oblastima, temperatura je prelazila 40 stepeni Celzijusa. U Sent Louisu, u državi Missouri, temperatura je dostigla 46 podiok na celzijusovoj skali.

Samo u Chicagu je umrlo 10 osoba, u Maryland i Virginiji 20, a ima žrtava i u drugim oblastima.

Među mrtvima je mnogo starijih ljudi, čije kuće nisu imale klima uređaje. U Indijani je umrla četvorogodišnja devojčica, koju su roditelji ostavili da dugo sjedi u zaključanom automobilu.

Broj vremenskih nepogoda, kao što su obilne padavine i toplotni talasi, bit će česte pojave u budućnosti, izjavio je i ruski ekspert Aleksej Kokorin.

“Razlog tome je ljudski uticaj na klimu, usljed čega dolazi do klimatskih promjena. Stručnjaci procjenjuju da će se u narednih 20 godina povećati za četiri puta učestalost opasnih meteoroloških pojava” . naveo je on.

U ovom trenutku, broj takvih događaja, u poređenju sa 1960. godinom, povećao se nekoliko puta

Više s weba

Izdvajamo

Koalicija “Država!”: Vrijeme je da se i lažnim prijateljima kaže “Dosta je!”

U medijima smo prethodnih dana mogli vidjeti namjeru da se predsjednici stranih država i to: Milanović, Vučić i Erdogan...

Možda vas zanima i ovo