Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Progovorio i otac silovane 8-godišnjakinje na Prutačama kod Brčkog: Prijetio mi je da mi silovati dijete

Nemojte propustiti

Silovanje 8-godišnje djevojčice na Prutačama kod Brčkog šokirao je stanovnike Brčko Distrikta, ali i šire. Ovakav gnusan čin dugo se ne pamti na ovim prostorima. Nekoliko dana nakon što je uhapšen 22-godišnjak koji se sumnjiči da je silovao djevojčicu reporterska ekipa „otiska“ posjetila je porodicu žrtve.

Još uvijek vidno potrešen i sa suzama u očima djevojčicin otac N.M. je odlučio progovoriti za „otisak.ba“.

-Strah me za djete. Strah me za moju porodicu. Živimo među monstrumima. Ni sanjati nisam mogao ovaj horor koji je preživjela moja kćerkica- kazao nam je N.M.

Dodajući da su ovome gnusnome činu predhodile razmirice između njega i 22.godišnjeg J.R.koji se sumnjiči da je počinio silovanje djevojčice.

-Nekoliko dana prije ovoga horora sjedili smo ispred zgrade i sve je bilo normalno, međutim on je počeo da pravi probleme pa sam pokušao da ga udaljim od svoje porodice. Kada se udaljio rekao mi je da će mi se osvetiti i silovati moju kćerku, to je za mene izgledalo kao bezopasna prijetnja jer je bio pod uticajem alkohola, ali evo, nažalost ostvario se svoju bolesnu prijetnju– rekao je N.M.

Prisjećajući se nemilog događaja kaže: – Bio sam iza zgrade u vrijeme kada se to desilo. O tome su me obavijestile komšije koji su vidjeli moju kćerku uplakanu i krvavu.

Pritvor od 30 dana

-Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor 22-godišnjaku osumnjičenom da je prije nekoliko dana u naselju Prutače južno od Brčkog izvršio polni odnos s djetetom.

Nakon što je ubrzo lišen slobode osumnjičeni je sproveden u Tužilaštvo gdje je ispitan, nakon čega je Tužilaštvo predložilo određivanje pritvora prema ovom licu. Određivanje ove mjere prema osumnjičenom predloženo je zbog opasnosti da bi mogao pobjeći ili da bi mogao ponoviti krivično djelo, obzirom na nedostupnost nakon izvršenja krivičnog djela, te imajući u vidu da je ranije višestruko osuđivan između ostalog i za krivična djela protiv polne slobode i morala. Osim toga, radi se o istrazi za krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice krivičnog djela. S tim u vezi ocijenjeno je da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Na ročištu za određivanja pritvora Osnovni sud Brčko distrikta BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva u cjelosti, ocijenivši ga osnovanim iz svih razloga navedenih u prijedlogu, pa je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Tužilaštvo će u saradnji s Policijom Distrikta nastaviti preduzimati sve potrebne mjere i radnje na utvđivanju svih okolnosti pod kojima je izvršeno ovo krivično djelo, kako bi se u ovom predmetu u najkraćem mogućem roku donijela tužilačka odluka navedeno je u pisanoj informaciji iz Tužilaštva u Brčkom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo