Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Proizvedeno samo sedam primjeraka: Slupao automobil vrijedan oko 2,8 miliona eura

Preporučeno

Proizvođač superautomobila Koenigsegg ne može da se pohvali sa uspjesima na čuvenom Nürburgringu. Naprotiv, Šveđani su uspjeli da u dvije godine slupaju dva svoja basnoslovno skupa automobila, u pokušaju da obore brzinski rekord na čuvenoj stazi, piše Blic.

Poslije prototipa “agere”, koji se u bankini našao 2014. godine, u olupinu je pretvoren još rjeđi i još skuplji automobil – “One:1”.

Upravo se čita:  Dejanu iz BiH se sudi za ubistvo bivše djevojke: Motiv je velika suma novca, za tijelom se još traga

Tvrdi se da je proizvedeno samo sedam primjeraka uključujući i prototip i da su svi prodati po cijeni od oko 2,8 miliona eura.

Uništeni automobil korišten je u pripremama za obaranje brzinskog rekorda na “Sjevernom krugu”, a još nije saopšteno iz kompanije sa kojim će modelom zaista i pokušati da obori rekord. Za utjehu tajanstvenom vlasniku, iz Koenigsegga su stigla uvjeravanja da će uništeni automobil u potpunosti biti popravljen.

Upravo se čita:  U Njemačkoj platili smještaj 4.600 KM, dočekale ih scene kao iz horor filmova

Udes sa automobilom čiji motor razvija oko 1.340 konjskih snaga dogodio se na “Adenauer” sekciji staze, a prema izjavama očevidaca vozač, koji je izašao nepovrijeđen iz udesa, prebrzo je ušao u sekciju krivina – sudeći prema tragovima, velika je vjerovatnoća da se desio kvar na ABS-u.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Novi Kodeks ponašanja poslanika u PD PFBiH: Stroga pravila za odijevanje i ponašanje, prijave mogu podnositi i građani

U srijedu, 26. juna, održat će se 12. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (PD PFBiH), kojom će...

Još vijesti za vas