Nedjelja, 17 listopada, 2021

Proizvođači iz BiH neće izgubiti pozicije na hrvatskom tržištu

Nemojte propustiti

Preduzeće “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice vjeruje da će nakon ulaska Hrvatske u EU nadležna ministarstva i institucije BiH u naredna dva mjeseca omogućiti da se izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda nesmetano nastavi u Hrvatsku.

Ilustracija
Ilustracija

“Ubijeđeni smo da proizvođači iz BiH neće izgubiti teško stečene pozicije na hrvatskom tržištu, te da će biti omogućen kontinuiran otkup mlijeka”, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

“Mlijekoprodukt” izražava žaljenje zbog činjenice da su dočekali 1. juli bez mogućnosti da izvoze mlijeko i mliječne proizvode u Hrvatsku.

“Prije više od dvije godine prepoznali smo probleme koji bi se mogli javiti kao posljedica ulaska Hrvatske u EU i pokrenuli niz aktivnosti za prevazilaženje potencijlanih problema. U okviru našeg `Imlek` sistema tražili smo moguća rješenja, koja smo, privremeno, i pronašli”, naglašava se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su pokrenute aktivnosti u smislu podizanja kvaliteta sirovine, pripreme opreme i objekta, usklađivanje procesa proizvodnje, skladištenja i distribucije proizvoda.

“Paralelno smo se usmenim i pisanim putem obraćali nadležnim organima, te i njima iznijeli naše mišljenje o potencijalnim problemima, koji su prevenstveno vezani za neusklađenost zakona i podzakonskih akata. Cijelo to vrijeme imali smo dobru komunikaciju sa nadležnim ministarstvima i uradili smo sve što smo mogli i pripremili objekat za izvoz proizvoda u EU”, dodaje se u saopštenju.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tužne vijesti iz BiH: Preminuo mladić (27) koji je bio zaražen koronom

Ovu informaciju dobio je Institut za javno zdravstvo iz Univerzitetsko kliničkog centra koji nije obavijestio detaljnije informacije o preminulom...

Možda vas zanima i ovo