Subota, 4 veljače, 2023

Proizvođači kažu da su hiljade radnih mjesta ugrožene: Peletari najavili tužbe i proteste

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Proizvođači su u bezizlaznoj situaciji, objašnjava. Prodaja na domaćem tržištu je stala, a obaveze prema inozemnim kupcima ne mogu biti ispunjene.

Proizvođači peleta podnijet će tužbu protiv trojice ministara u Vijeću ministara BiH zbog glasanja o zabrani produženja izvoza peleta iz naše države. Tim činom su, navode, direktno ugrozili hiljade radnih mjesta.

Goran Ivanović, predsjednik Asocijacije proizvođača peleta u BiH, kazao je za „Avaz“ da su proizvođači peleta u srijedu održali sastanak u Sarajevu na kojem je bilo govora i o protestima, ali da će primarno podnijeti tužbe.

– Dogovorili smo se da pokrenemo tužbe protiv osoba koje svjesno uništavaju industriju i dovode u pitanje hiljade radnih mjesta ljudi koje mi zapošljavamo. Tužit ćemo trojicu ministara koji su u Vijeću ministara bili protiv izvoza – kazao je Ivanović.

Kako je dodao, riječ je o ministru sigurnosti, ministru odbrane i zamjeniku ministra za ljudska prava i izbjeglice. Proizvođači su u bezizlaznoj situaciji, objašnjava. Prodaja na domaćem tržištu je stala, a obaveze prema inozemnim kupcima ne mogu biti ispunjene.

Interesantno za vas

Izdvajamo

FIPA kojom upravlja Milica Marković potpuno podbacila: Veliki pad stranih investicija!

I dok strane investicije bilježe ozbiljan pad, FIPA se ponovo pohvalila aktivnostima na Fejsbuku. Direktne strane investicije u BiH periodu...

Možda vas zanima i ovo