Utorak, 19 listopada, 2021

Prokleta sudbina: Stradala beba nekoliko puta izbjegla smrt na putu za Beograd!

Nemojte propustiti

Pad-helikoptera-sruseni-helikopter-beba-620x350

Beba stara pet dana koja se nalazila u helikopteru, smrt je prethodno pobijedila nekoliko puta. Nakon što su je u polumrtvom stanju doveli u bolnicu gde je bila spašena nadljudskim naporima ljekara, uslijedio je niz događaja koji su otežavali put ka kragujevačkom kliničkom centru

Beba stara pet dana, koja je stradala u padu helikoptera Vojske Srbije, posljednjeg dana svog kratkog postojanja pobijedila je smrt desetak puta, ali kao da sudbina nije planirala da joj pruži šansu da živi. Dijete je u petak ujutru primljeno u novopazarsku bolnicu u teškom stanju, gušilo se i bilo je polumrtvo.

Zahvaljujući nadljudskom naporu tamošnjih ljekara spašeno je. Pobijedilo je smrt prvi put. Oko 16 časova je odlučeno da se pošalje na dalje liječenje. Kako se najčešće dešava u sličnim slučajevima, dijete je upućeno u kragujevački klinički centar. U novopazarskoj bolnici rekli su da su ambulantna kola imala dovoljno kiseonika za transport bebe do Kragujevca, ali da se tada desila još jedna nepredviđena okolnost, odron na putu kod Bogutovca.

Još jednoj pobijedi male mrvice igrom slučaja prisustvovao je i Dragan Jovanović, narodni poslanik iz Topole kod Kragujevca. On se zatekao na putu. Beba je bila u ambulantnim kolima par vozila dalje od auta u kome je bio Jovanović.

– Vraćajući se sinoć sa Odbora za poljoprivredu u Novom Pazaru, umalo nisam nastradao od odrona koji se desio u Bogutovcu nadomak Kraljeva. Odron je bio bukvalno na 30 metara ispred mog vozila, ali ovo nije toliko važno koliko me boli to što se poslije desilo. Iza mog vozila kretao se sanitet u kome je bila bolesna, a kasnije nastradala beba. Da smo naišli samo tri minuta ranije, zemlja bi nas sve zatrpala. Kada sam izašao iz auta čuo sam nekakav užasni zvuk krckanja, jer je i drveće bukvalno bilo na putu. Pozvao sam telefonom Zorana Drobnjaka, direktora “Puteva Srbije” i on mi je rekao da odmah okrenem auto i vratim se dok magistrala ne bude potpuno blokirana i da će vojska doći da pomogne čišćenje odrona. Izašli smo iz vozila – svedoči Jovanović.

dragan-jovanovic1

Najprije je plan, stvoren na putu koji u svakom trenutku može da se obruši, bio da okupljani bebu pješice prenesu na drugu stranu odrona, a da drugi sanitet dođe iz Kraljeva.

– Na žalost, do druge strane nije bilo moguće preći jer se obrušilo više od 5.000 kubika zemlje. Ja sam im rekao da se vraćam ka Raškoj i da ću preko Kopaonika za Kruševac i dalje ka Topoli, a da je njima najbolje da idu ka Kragujevcu za nama. Priključilo mi se još par vozila i mi smo se zajedno probili preko planine. Mislio sam da su uspjeli i oni sa bebom koju sam vidio kako spava u sanitetu u malom inkubatoru. Jedna mi je žena, za koju mislim da je medicinska sestra, rekla da je beba nepravilno hranjena i da hitno mora u bolnicu. Eto ispričali smo se, pričali o sreći koju smo imali da malo zakasnimo i da se zemlja odroni prije nego smo mi naišli, ali oni nisu imali sreće – napisao je Jovanović na svom Fejsbuk profilu izražavajući saučešće porodicama stradalih.

Beba stara tek pet dana pobedila je smrt još jednom, prevalira je smrt pred odronom tona zemlje, ali smrt kao da je nastavila da je prati. Zbog odrona i čekanja na putu, kiseonika je u ambulantnim kolima ponestajalo. Donijeta je odluka da se sanitet okrene ka Raški i proba da nastavi put preko Kopaonika. U ambulanti u Ušću uzeta je još jedna boca kiseonika. Beba je još jednom izmakla pred smrću. Tada je javljeno da je put preko Kopaonika zavejan i da neće moći dalje tim putem.

Pad-helikoptera-sruseni-helikopter

Rjšenje je ponovo nađeno. Alarmirano je Ministarstvo zdravlja, koje se za pomoć obratilo Vojsci Srbije. Tako je beba stigla u helikopter. Beba je povo dobila šansu da živi. Neki mediji danas su prenijeli da su do ukrcavanja u helikopter ljekari nekoliko puta dijete morali da reanimiraju.

Beba stara pet dana nadljudski je pokušavala da ostane na ovom svijetu. Niko ne može da prebroji koliko je puta izmakla smrti za samo desetak sati. Smrt je ipak došla po nju i sve one koji su htjeli da joj daju šansu da živi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo