Četvrtak, 25 travnja, 2024

Proljetnih dana još nema na vidiku: Oglasio se Sladić i nema dobre vijesti!

Preporučeno

Danas je u Bosni bilo pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 10 do 15 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stupnja, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vrijeme narednih dana

U petak oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

Upravo se čita:  Bliži se 1. maj: Janje od 15 kilograma košta 345 KM!

U subotu u Bosni prije podne oblačno vrijeme, smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

Upravo se čita:  Na Bjelašnici jutros minus 6 stepeni: U BiH najavljen novi snijeg, evo kada se očekuje

Prognoza Nedima Sladića

Bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić u ponedjeljak na Facebooku je objavio vremensku prognozu koja se tiče snježnih padavina.

Poznati meteorolog sve pojasnio u jednoj rečenici:

“Sve su prilike da mi još nismo završili sa zimom”, poručio je Sladić na Facebooku.

Ranije je Sladić najavio obilne snježne padavine: “Visinska dolina u nedjelju donosi osjetan pad temperature zraka, kako hladna zračna masa prolazi kroz tzv. Bečka vrata”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas