Petak, 24 ožujka, 2023

Proljetnih dana još nema na vidiku: Oglasio se Sladić i nema dobre vijesti!

Nemojte propustiti

Danas je u Bosni bilo pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 10 do 15 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stupnja, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vrijeme narednih dana

U petak oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U subotu u Bosni prije podne oblačno vrijeme, smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

Prognoza Nedima Sladića

Bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić u ponedjeljak na Facebooku je objavio vremensku prognozu koja se tiče snježnih padavina.

Poznati meteorolog sve pojasnio u jednoj rečenici:

“Sve su prilike da mi još nismo završili sa zimom”, poručio je Sladić na Facebooku.

Ranije je Sladić najavio obilne snježne padavine: “Visinska dolina u nedjelju donosi osjetan pad temperature zraka, kako hladna zračna masa prolazi kroz tzv. Bečka vrata”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Arifhodžić reagovao povodom ‘još jedne zlonamjerne izjave Ambasade Ruske Federacije u BiH’

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića stiglo nam je pismo koje u nastavku prenosimo u cijelosti i...

Možda vas zanima i ovo