Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Proljetno sunce obradovalo mnoge – Sunčana nedjelja u šetnju izmamila Sarajlije (Foto)

Preporučeno

Temperatura u Sarajevu iznosila ugodnih osam stepeni što su brojni građani iskoristili za šetnju. Istovremeno, na Bjelašnici bilo minus sedam, dok je u Čapljini bilo proljetnih 15 stepeni Celzijusa

sarajevo1

U Bosni i Hercegovini je danas bilo pretežno sunčano vrijeme. Najniža temperatura u 13 sati bila je na suncem okupanoj Bjelašnici, minus sedam stepeni Celzijusa, a najviša zabilježena temperatura bila je u Čapljini, 15 stepeni, kazali su u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Upravo se čita:  Konaković, Nikšić i Forto u Banjoj Luci, pod prozorom im pjevaju "Ovo je Srbija"

U Sarajevu i Banjoj Luci u 13 sati temperatura je iznosila ugodnih osam stepeni Celzijusa.

Toplo vrijeme za ovo doba godine, koje najavljuje kraj zime i dugotrajnih kiša, izmamilo je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine brojne šetače na ulice, u parkove i bašte postavljene ispred kafića.

sarajevo2

Kamera fotoreportera agencije Anadolija danas je u Sarajevu zabilježila pravu nedjeljnu atmosferu. Nisu samo Sarajlije iskoristile topal martovski dan, nego su na trg kod sebilja na Baščaršiji doletjela i jata golubova, inače, vjernih „stanovnika“ ovog dijela grada.

Upravo se čita:  BiH učestvovala u velikoj policijskoj akciji širom Evrope, 566 uhapšenih

sarajevo3

Sarajlije su se pobrinule da i golubovi s Baščaršije osjete čari lijepog vremena koje najavljuje dolazak proljeća, tako da je hrane za njih bilo u izobilju.

sarajevo4

(Foto: Anadolija)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo