Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Proljetno sunce obradovalo mnoge – Sunčana nedjelja u šetnju izmamila Sarajlije (Foto)

Nemojte propustiti

Temperatura u Sarajevu iznosila ugodnih osam stepeni što su brojni građani iskoristili za šetnju. Istovremeno, na Bjelašnici bilo minus sedam, dok je u Čapljini bilo proljetnih 15 stepeni Celzijusa

sarajevo1

U Bosni i Hercegovini je danas bilo pretežno sunčano vrijeme. Najniža temperatura u 13 sati bila je na suncem okupanoj Bjelašnici, minus sedam stepeni Celzijusa, a najviša zabilježena temperatura bila je u Čapljini, 15 stepeni, kazali su u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

U Sarajevu i Banjoj Luci u 13 sati temperatura je iznosila ugodnih osam stepeni Celzijusa.

Toplo vrijeme za ovo doba godine, koje najavljuje kraj zime i dugotrajnih kiša, izmamilo je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine brojne šetače na ulice, u parkove i bašte postavljene ispred kafića.

sarajevo2

Kamera fotoreportera agencije Anadolija danas je u Sarajevu zabilježila pravu nedjeljnu atmosferu. Nisu samo Sarajlije iskoristile topal martovski dan, nego su na trg kod sebilja na Baščaršiji doletjela i jata golubova, inače, vjernih „stanovnika“ ovog dijela grada.

sarajevo3

Sarajlije su se pobrinule da i golubovi s Baščaršije osjete čari lijepog vremena koje najavljuje dolazak proljeća, tako da je hrane za njih bilo u izobilju.

sarajevo4

(Foto: Anadolija)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo