Subota, 1 travnja, 2023

Promjenjiva situacija na požarištima oko Jablanice

Nemojte propustiti

Oblačno vrijeme i blagi pad temperature tijekom pretprošle noći omogućili su djelovanje helikoptera u srijedu ujutro nešto duže od uobičajenog vremena.

Nakon djelovanja jednog helikoptera u ranim jutarnjim satima na požarištima Slatina i Donja Jablanica u vremenu od 06:30 do 10:20 sati, postignuti su dobri rezultati. Požarište na Gornjoj Slatini je bilo stavljeno pod kontrolu, dok je na požarištu Donja Jablanica zaustavljeno napredovanje požarne linije prema naselju.

Sredinom dana došlo je do blagog razvedravanja i postupnog porasta temperature, da bi u popodnevnim satima nastalo manje razbuktavanja požarnih džepova.

Na požarištu Slatina požar se ponovno razbuktao, te je na ovo požarište interventno upućen helikopter, koji je izvršio 6 izbačaja vode po požarnoj liniji koja se naglo širila. Zbog smanjene vidljivosti helikopter je prestao sa djelovanjem, navodi se u izvještaju objavljenom na službenoj web-stranici Općine Jablanica od 22 sata.

Djelovanje helikoptera je bilo u razdoblju od 18:30 do 19:30 sati. Požar se nije uspio staviti pod kontrolu, te je za naredni dan potrebno već u ranim jutarnjim satima djelovati sa dva helikoptera na sva tri požarišta.

Arhiv (Foto: Bh-index)
Arhiv (Foto: Bh-index)

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo