Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Promovisani magistranti i diplomanti UNSA – Škrijelj: Gradite domovinu, vi ste njeno tkivo!

Nemojte propustiti

U Sarajevu je danas održana promocija 4.868 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu.

U okviru svečanosti predstavljeno je 209 dobitnika posebnih priznanja Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu, Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu.

“Univerzitet u Sarajevu je od svog postojanja i u svoje 72 godine bio generator razvoja i progresa BiH. UNSA okuplja sve glavne potencijale u sveri nauke, duhovnosti i umjetnosti i predstavlja snažnu podršku cjelokupnom sistemu BiH. Znanje nije samo moć kako je to ustvrdio Fransis Bacon, nego je to oružje za mijenjanje svijeta na bolje, a u nadolazećem vremenu bit će još važnije”, poručio je rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj.

Škrijelj je u svoje i ime akademske zajednice čestitao svim magistrantima i diplomantima, te im poručio: “Vi činite tkivo društvenog života ove zemlje, zato volite svoju zemlju i ostanite u njoj bez obzira na sve. Jer, biti bez domovine je isto što i biti bez doma, a to najbolje znaju oni koji nemaju tu privilegiju”.

Dodao je da će svoje znanje morati usavršavati i nagrađivati jer će vrijeme to od njih zahtijevati.

Na osnovu odluke Senata Univerziteta u Sarajevu, najuspješniji studenti prvog i drugog ciklusa studija primili su posebna priznanja. U prvom ciklusu studija 33 diplomanata su odlikovana Zlatnom značkom, najvišim priznanjem Univerziteta u Sarajevu, Srebrenom značkom je odlikovano 78 diplomanata, a Povelju Univerziteta u Sarajevu dobilo je 5 diplomanta.

Među studentima drugog ciklusa studija 21 magistrant odlikovan je Zlatnom značkom, 44 Srebrenom značkom i 4 studenta su dobila Povelju Univerziteta u Sarajevu.

U integriranom studijskom programu I i II ciklusa, 3 studenta su odlikovana Zlatnom značkom, 21 student Srebrnom značkom.

Najbolji student prvog ciklusa studija u 2021. godini sa prosjekom 10,00 je Amar Kurić sa Prirodno-matematičkog fakulteta. Najbolja studentica drugog ciklusa studija u 2021. godini sa prosjekom 9,98 je Adna Škamo sa Pravnog fakulteta.

Više s weba

Izdvajamo

Drastično skočila cijena peleta: Nekad je bio 300 KM po toni, a evo koliko je poskupio od ponedjeljka

Nesrazmjer između potražnje i dostupnosti peleta doveo je do toga da ga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno za...

Možda vas zanima i ovo