Nedjelja, 2 travnja, 2023

Pronađen vlasnik Golfa koji je vukao psa: Imao bizarno opravdanje

Nemojte propustiti

– Provjerama je utvrđen identitet vlasnika automobila R.A. koji je, odmah, pozvan u PS Sokolac.

Sokolačka policija identifikovala je vozača koji je snimljen na Ravnoj Romaniji kako automobilom Golf 2 vuče psa vezanog za branik automobila i utvrđeno je da se radi o R.A., piše Srpskainfo.

Čim je fotografija postala viralna PU Istočno Sarajevo pokrenulo je provjere u vezi sa ovom uznemirujućom fotografijom, koja je izazvala osude i oštre reakcije na svim društvenim mrežama. Ispostavilo se da nije sve onako kako se čini.

– Provjerama je utvrđen identitet vlasnika automobila R.A. koji je, odmah, pozvan u PS Sokolac. Ispitan je na okolnosti sporne fotografije i izjavio je da je tačno da je vukao životinju, ali da je pas već bio mrtav – kaže dobro upućeni izvor iz policije.

Naime, kako pojašnjava izvor, R.A. je sa životinjom prethodno bio kod veterinara gdje je konstatovano da je pas preminuo usljed teške bolesti. Nakon toga krenuo je da sahrani psa, ali nije želio da oboljelo tijelo stavlja u automobil, već ga je vezao špagom kako bi ga prevezao do sela, gdje ga je sahranio.

– Tokom saslušanja priložio je i potvrdu iz Veterinarske stanice koja potvrđuje da je pas uginuo od bolesti – navodi izvor, piše Una.

On dodaje da je PS Sokolac o svemu obavijestila Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu koje je ocijenilo da u cijelom slučaju nema elemenata krivičnog djela, tako da protiv R.A. neće biti pokretan krivični, ali ni prekršajni postupak.

Ipak sa cijelim slučajem je upoznata veterinaska inspekcija, radi daljeg postupanja iz njihove nadležnosti.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo