Srijeda, 22 ožujka, 2023

Pronađen VW Tiguan: Troje mladih poginulo, dvoje teže povrijeđeno nakon noćnog izlaska

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Policija još uvijek nije potvrdila identitet poginulih.

Policija u Velsu je rano u ponedjeljak objavila kako je pronašla tri tijela i dvije teško ozlijeđene osobe koje su hitno prebačene u bolnicu. Iz policije su prethodno zamolili građane da se jave ako imaju korisne informacije o nestanku pet osoba koje su posljednji put viđene u automobilu Volkswagen Tiguan, navodi Sky News.

Tri djevojke, Sophie Russon (20), Eve Smith (21) i Darcy Ross (21), sve iz Newporta u Južnom Velsu, posljednji put su viđene tokom noćnog izlaska u Cardiffu, u noći s petka na subotu.

Djevojke su se nalazile u društvu dvojice mladića, Rafela Jeannea (24) i Shanea Loughlina (32), obojica iz Cardiffa, koji su također prijavljeni kao nestali.

Policija još uvijek nije potvrdila identitet poginulih.

– Tokom pokušaja lociranja pet osoba koje su prijavljene kao nestale, policajci su pronašli automobil u kojem su posljednji put viđeni, u području St. Mellons u Cardiffu – kazao je glasnogovornik policije.

Volkswagen Tiguan je pronađen nešto iza ponoći u ponedjeljak. Vjeruje se da je automobil učestvovao u saobraćajnoj nesreći i da je sletio s autoputa A48.

– Troje od onih koji su prijavljeni kao nestali pronađeni su mrtvi, dvoje je prebačeno u bolnicu s teškim ozljedama – navodi se iz policije.

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo