Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Pronađeni dokumenti porodice koja nije mogla preći bh. granicu: “Nastavljamo put u svoju BiH!”

Nemojte propustiti

Brojni portali su jutros objavili vijest koja je prvobitno podijeljena na Facebook stranici Granični prijelaz Maljevac.

Naime, radilo se o apelu bh. državljanina koji živi u Finskoj, Adinu Hodžiću i njegovoj porodici je na putu za našu zemlju nestala torbica sa dokumentima i novcem.

U samo nekoliko sati, javio se ponovo Adin za GP Maljevac i saopćio kako mu je pronađena torbica.

“Upravo smo dobili poziv od Adina Hodžića koji je putujući iz daleke Finske u Hrvatskoj izgubio torbicu sa svim dokumentima, karticama i većom svotom novca.

Adin nam je drhtavim i radosnim glasom saopćio ovu vijest:

“Krenem danas ujutro iz Belog Manastira u Zagreb u Ambasadu da probam riješiti izgubljene pasoše, dođem na pola puta i zvoni mi telefon.. Ja se javim, kad muška osoba me pita, da li ste vi Adin Hodžić, rekoh jesam.. Kaže on pročitao sam na fejsu da ste izgubili i da tražite torbicu i želim da vam javim da je torbica kod mene.

Ja sam bio toliko uzbuđen da sam morao na autocesti stati na zaustavnu traku sa dođem sebi, prvi izlaz, okrenem se i nazad za Beli Manastir. Nađemo se i čovjek koji želi bit anoniman sve mi vrati pa odemo u policiju javit da obustave potragu.

Želim da se zahvalim svima, od moje sestre iz BiH, koja nije spavala dva dana zbog ovog slučaja, redakciji Gpmaljevac.com jer ste prvi ovo objavili kako bi mi pomogli i svima koji su nakon toga podijelili taj moj apel.

Želim se zahvaliti i hrvatskoj policiji u Belom Manastiru koji su nam puno pomogli, bili jako ljubazni, našli nam smještaj u apartmanu da ne spavamo u autu sa djecom. A ja sa ženom i djecom sada, zahvaljujući svima vama, lagano nastavljam put u svoju Bosnu i Hercegovinu, u svoj Visoko, da dočekam Kurban-Bajram sa svojom porodicom koja me već dva dana na kućnom pragu čeka”, ispričao je Adin za gpmaljevac.com.

Foto: Granični prijelaz Maljevac/Facebook

Interesantno za vas

Izdvajamo

Joe Biden potpisao važan zakonski paket o klimi i zdravstvu

"Riječ je o budućnosti. Riječ je o tome da se osigura blagostanje i napredak američkih obitelji", rekao je. "Riječ...

Možda vas zanima i ovo