Subota, 4 prosinca, 2021

Pronađeni ostaci generala Vlade Šantića?

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Tim istražitelja koji radi na potrazi za tijelom ubijenog generala HVO-a Vlade Šantića, danas je na Grabežu iznad Bihaća, na lokalitetu “Mehana”, pronašao plastično bure u kome se nalaze karbonizirani ostaci jedne žrtve. U Bihać sutra stižu eksperti iz Sarajeva i Zagreba, javlja dopisnik BHRT.

Istražni tim je na ovu lokaciju naveo zaštićeni svjedok, pa se pretpostavlja da pronađeni ostaci zaista pripadaju generalu Šantiću. U interesu istage niko danas nije spreman davati izjave o pronalasku tijela, a tek će DNK analiza pokazati da li su pretpostavke tačne.

Kako javlja dopisnik BHRT, u Bihać sutra stižu eksperti iz Sarajeva i Zagreba. Pronađeni posmrtni ostaci vjerovatno će biti premješteni u Zagreb.

Podsjećamo, komandant HVO-a regije Bihać, general bojnik Vlado Šantić, nestao je nakon proslave 8. marta 1995. godine, a posljednji put viđen je u pratnji pripadnika Petog korpusa Armije Republike BiH u Hotelu “Sedra” u Ostrošcu kod Cazina. Nakon toga je, prema tvrdnjama zaštićenih svjedoka ubijen.

Prema izvještaju Federalne uprave policije upućenom Kantonalnom tužiteljstvu u Bihaću, za ubistvo Šantića sumnjiči se sedam osoba, a prvoosumnjičeni je ratni komandant 502. Brigade Petog korpusa Armije BiH Hamdija Abdić – Tigar.

(BHRT)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo