Nedjelja, 2 travnja, 2023

Pronađeno tijelo majke dvoje djece koja je nestala 27. januara, porodica ogorčena

Nemojte propustiti

Slučaj koji je punio naslovnice britanskih medija razriješen je pronalaskom beživotnog tijela u rijeci u Lancashireu. Identifikacija je pokazala da je riječ o nestaloj Nicoli Bulley (45), piše Guardian.

Podsjetimo, Nicola je nestala 27. januara dok je šetala psa u parku u Wyreu, u Lancashireu, a policija je odmah posumnjala da je slučajno upala u obližnju rijeku i utopila se. Inicijalna pretraživanja korita rijeka s najmodernijim sonarnim uređajem, međutim, nisu dala rezultate.

Dvoje prolaznika pronašli su u nedjelju njezino tijelo u šipražju u blizini sela St. Michael u Wyreu.

Tijelo savjetnice za hipotekarne kredite pronađeno je oko 1,5 kilometara od mjesta gdje je zadnji put viđena kako šeta psa nakon što je dvije kćeri ostavila u školi.

Potvrda da je riječ o nestaloj majci dvoje djece označila je kraj turbulentnih sedmica u kojima se policija na Otoku suočila s kritikama zbog istrage ovog slučaja, a na društvenim medijima kružile su brojne teorije zavjere, navodi CNN.

– Današnji ishod niko od nas nije želio, ali se nadamo da ćemo moći pružiti neke odgovore Nicolinoj porodici. Slučaj je sada prepušten mrtvozorniku, rekao je pomoćnik glavnog šefa policije Peter Lawson.

Pročitana je i izjava u ime porodice Nicole Bulley, koja je većim dijelom izrazila bijes zbog napisa pojedinih medija.

– Naše će djevojke dobiti podršku od ljudi koji im pružaju najviše ljubavi. Žalosti nas pomisao da ćemo im jednoga dana morati objašnjavati da su mediji i javnost njihova oca optuživali za ubistvo njihove majke, pogrešno citirali i ocrnjivali prijatelje i porodice. Ovo je užasno, mediji moraju odgovarati, ovo se ne smije ponovno dogoditi nekoj drugoj porodici, napisali su.

Porodica je u saopćenju izdvojila ITV i Sky News jer su stupili u izravni kontakt s njima u nedjelju navečer nakon što je policija potvrdila da je pronađeno tijelo, dodajući da su tražili privatnost.

– Opet su si dali za pravo objavljivati priče o nama kako bi prodavali novine i povećavali vlastiti profit. Takvo ponašanje je sramotno. Ostavite nas na miru. Zar medijske kuće i takozvani profesionalci ne znaju stati? U pitanju su naši životi i životi naše djece, zaključili su u saopćenju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo