Nedjelja, 1 listopada, 2023

“Propalo” obilježavanje rođendana Orbanu i Mitroviću, bijeli čaršavi na prozorima u Prijedoru

Autor:N1

Preporučeno

Skup povodom Dana bijelih traka najavljen je za 12 sati.

Na pojedinim prijedorskim stanovima danas su, u znak sjećanja na 31. maj 1992. godine, istaknute bijele plahte, javila je reporterka BIRN-a BiH.

Danas se u ovom gradu obilježava Dan bijelih traka, sjećanje na 3.176 ubijenih Prijedorčana. Za razliku od prethodnih godina, MUP RS-a zabranio je mirnu šetnju, ali su organizatori pozvali na mirno okupljanje koje je dozvoljeno.

Upravo se čita:  Članovi Predsjedništva BiH razgovarali sa ministrom odbrane Kraljevine Norveške Bjornom Arildom Gramom

Iz policije su kazali kako su za danas najavljena još dva skupa, između ostalog, proslava rođendana premijera Mađarske Viktora Orbana i vlasnika „Pinka MG“ Željka Mitrovića, ali i pet godina od inauguracije Aleksandra Vučića, međutim, trg u Prijedoru je gotovo prazan, javio je reporter N1.

Treći skup, povodom Dan bijelih traka, najavljen je za 12 sati.

Upravo se čita:  Odbijen još jedan zahtjev Dodikovih advokata za izuzećem sutkinje Jasmine Ćosić-Dedović

Inače, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović osudio je odluku vlasti da se zabrani mirna šetnja povodom sjećanja na ubijene Prijedorčane.

“Prijedor je jedno od mjesta na kojem su počinjeni neki od najvećih zločina u BiH u periodu od 1992. do 1995. godine. Masovna ubistva, silovanja, premlaćivanja i držanje u nehumanim uvjetima u logorima Omarska, Keraterm i Trnopolje zločini su koji su uznemirili savjest čovječanstva”, podsjetio je Džaferović.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo