Subota, 1 travnja, 2023

Propao prvi tender: Niko ne želi Cimos u Srebrenici

Nemojte propustiti

Na tender za prodaju Cimosove fabrike u Potočarima kod Srebrenice, koji je objavljen 8, avgusta, nije pristigla nijedna ponuda te je, na jučer održanom sastanku KOmisije, odlučeno da se tender ponovi na način da će na njemu moći učestvovati, osim bosanskohercegovačkih i privredni subjekti sa drugih prostora, potvrdio je Edin Ramić, član Komisije u ime BiH.

Kako je rekao Oslobođenju, međunarodni javni tender trebao bi biti raspisan naredne sedmice.

Inače, ne prošloj sjednici Komisije, gdje je trebalo utvrditi principe prodaje fabrike, prije raspisivanja javnog poziva, kako je kazao Ramić, konstatirano je da je osnovni pristup i prioritet da se sačuva postojeći broj radnih mjesta u Cimosu u Srebrenici, a to su 103 radna mjesta i da Cimos ponudi takav proizvodni sadržaj u Srebrenici da ta fabrika može biti dugoročno ekonomski održiva.

– To je bilo dogovoreno prije raspisivanja javnog poziva. Međutim, nakon sjednice Komisije promijenjen je proizvodni program i očigledno je da komponente programa koje su ponuđene na javnom pozivu nisu bile zadovoljavajuće za kupce i zato je rezultat tendera takav da se niko nije prijavio da kupi fabriku, istakao je Ramić.

On je dodao kako u fabrici u Srebrenici i dalje radi 103 radnika koji će biti usposlenici Cimosa sve do konačne prodaje fabrike.

cimos2

(Indikator)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo