Subota, 15 svibnja, 2021

Prosinečki sa “Zmajevima” posjetio piramide u Visokom pa se oduševio: Evo šta je poručio

Nemojte propustiti

Nogometna reprezentacija BiH na čelu sa selektorom Robertom Prosinečkim posjetila je u utorak 9.oktobra Kompleks Ravne, a domaćin direktor Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, dr. Semir Osmanagić, pokazao je gostima Muzej Fondacije, te ih proveo kroz Prahistorijski podzemni labirint tunela Ravne i jedinstveni Arheološko-turistički park „Ravne 2“.

Selektor Prosinečki nije skrivao oduševljenje.

– Već sam ranije čuo za piramide u Visokom, nešto sam i znao o njima prije dolaska ovdje. Ovo je zaista prelijepo i nadam se da će se još više ljudi kod nas i u svijetu upoznati ovo mjesto jer zaista se ima što vidjeti – rekao je Robert Prosinečki.

Foto: Facebook

Bila je ovo prva posjeta nogometne reprezentacije naše zemlje Bosanskoj dolini piramida, a igrači, kao i stručni štab, nisu krili oduševljenje onim što su vidjeli. Nakon obilaska Muzeja Fondacije te kratkog upoznavanja sa projektom istraživanja, igrači, ali i svi gosti koji su stigli u posjet, svjedoči su mjerenju negativnih jona prije tunela (300 ni/ccm), te unutar tunela (12.000 ni/ccm). Razlika je bila pedeset puta u korist ljekovitih tunela Ravne.

Prilikom obilaska Prahistorijskog kompleksa tunela Ravne nogometaši su se interesovali za sam proces istraživanja, ali i ono što je pronađeno u tunelima, a nakon kratkog obilaska, upriličeno je i kratko upoznavanje sa Arheološko-turističkim parkom „Ravne 2“. Dr. Semir Osmanagić je na kraju posjete gostima poželio mnogo sreće u narednim duelima koji ih očekuju, te kazao kako se nada da će postati redovni gosti Bosanske doline piramida.

Foto: Facebook

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Boravak u BiH mu dobro došao: Đoković u polufinalu Rima

Đoković će morati opet na teren već danas od 18.30 sati kada je zakazano polufinale. Srbijanac će imati manje...

Možda vas zanima i ovo