Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Prošli vikend turisti se kupali na plažama, a za ovaj se najavljuje snijeg

Nemojte propustiti

Najavljeno je kako će se u samo nekoliko dana smijeniti zimske i ljetne vremenske prilike na prostoru BiH. Još prošle sedmice gledali smo fotografije kako se turisti još uvijek kupaju na hrvatskoj obali i u Neumu, a danas stižu najave kako su moguće snježne padavine tokom vikenda koji je pred nama.

Prema najavama meteorologa, snježne padavine su moguće u pojedinim dijelovima Bosne u nedjelju, ali nije precizirano koliko bi snijega moglo pasti ni koliko će se zadržati, piše Večernji listi. Nakon toga ponovno najavljuju jedno toplije razdoblje, ali je sigurno kako će mogući snijeg donijeti brojne probleme.

Ne samo na cestama u BiH nego i u poljoprivredi. Takav nagli temperaturni šok svakako će se negativno odraziti na kulture koje dolaze na rod do kraja mjeseca ili čija berba traje još nekoliko sedmica. Zbog toga su poljoprivrednici u strahu od mogućih posljedica ovoga nevremena. Također, na oprez su pozvani i vozači koji planiraju putovanja. Njima se savjetuje da za svaki slučaj imaju u automobilu zimsku opremu. Ipak, nisu svi meteorolozi suglasni oko snježnih oborina tokom vikenda u BiH. Neki od njih tvrde kako neće biti oborina, nego će vikend biti obilježen kišom.

Navodno bi kiša mogla padati u tolikim količinama da bi mogla stvoriti bujične potoke, što opet može dovesti do velikih šteta u poljoprivredi. U oba scenarija, poljoprivrednicima se ne piše dobro ovoga vikenda. Dugoročne prognoze govore kako će sredina listopada ponovno biti obilježena toplijim razdobljima.

Temperature će biti do 25 stepeni, što će vjerojatno biti posljednje toplije razdoblje ove godine. Meteorolozi govore kako je ova godina bila dosta nepredvidiva kada su u pitanju dugoročne prognoze, te kako su još uvijek mogući ispravci ovih predviđanja. U svakom slučaju, još je rano za pospremanje ljetne odjeće u ormare, a s druge strane, idućih dana će nam svim sigurno trebati zimska odjeća.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Razočarenje za mnoge koji će ljetovati u Crnoj Gori: Evo šta se sve zabranjuje

U Crnoj Gori se zabranju žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Zbog nepoštovanja...

Možda vas zanima i ovo