Petak, 14 svibnja, 2021

Prosnečki prokomentarisao izjavu Miralema Pjanića da je BiH “osrednja reprezentacija”

Nemojte propustiti

Selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki kazao kako da mu je zabrinjavajuće da reprezentacija BiH ne može poslije odlične utakmice to ponoviti.

“Realno, Grčka je bila puno bolja i nismo mogli parirati ni u jednom smislu, tako da je ovo zabrinjavajuće. Da li mi to možemo ponavljati u dvije utakmice – evidentno je da ne možemo i sad ćemo vidjeti koji su to razlozi. Nigdje nas nije bilo juče, tako da su stvarno Grci bili i brži i bolji i na kraju krajeva smo i dobro prošli”, kazao je selektor Prosinečki.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Miralema Pjanića da je BiH osrednja reprezentacija, Prosinečki je kazao:

“Kad se izgubi, onda se sigurno puno stvari govori. Bez daljnjega da je Miralem jedan od naših najvažnijih igrača, bez obzira na Hodžića koji je odigrao sjajno, i Džeke koji fali, oni svi fale u našoj ekipi. Možda smo se malo više uljuljali poslije utakmice sa Finskom, ali fali dosta igrača. Imali smo dosta problema, i Šunje se ozlijedio, Višća… Imali smo i dosta peha u svemu tome, ali to nije razlog ni opravdanje”.

Podsjetimo, Pjanić je kazao da je BiH osrednja reprezentacija koja se ne može boriti za prvo mjesto.

“Nismo zrela ekipa. Mi smo osrednja reprezentacija, ako ćemo realno. Ne možemo se boriti za to prvo mjesto. Druge ekipe su puno zrelije i spremnije od nas i to je razlog. Svaka pametna osoba koja se razumije u fudbal, vidi i prepoznat će da nismo zreli. Nijednu dobru utakmicu osim u Italiji nismo dobro odigrali na strani. Moramo osvojiti barem tri boda u zadnje dvije utakmice da budemo treći”, kazao je Pjanić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo