Srijeda, 20 listopada, 2021

Protest opozicije na Trgu Krajine u Banjaluci

Nemojte propustiti

Okupljenima se prvi obratio Borenović, koji je poručio da je slobodna Banjaluka motiv da bude slobodna cijela Republika Srpska.

Protest opozicionih stranaka u RS pod nazivom “Stop gušenju za Republiku Srpske” počeo je na Trgu Krajine u Banjaluci, a okupio je veliki broj građana, od kojih su neki došli iz svih dijelova RS.

Među prisutnima na Trgu Krajine su i lideri opozicionih stranaka, Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, Goran Selak, predsjednik SPS-a, kao i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a, Nebojša Vukanović i Jelena Trivić, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i mnogi drugi.

Okupljenima se prvi obratio Borenović, koji je poručio da je slobodna Banjaluka motiv da bude slobodna cijela Republika Srpska.

“Hoćemo da pobijedimo zlo, režim i tiraniju i pokažemo da ovo može da bude slobodna i normalna zemlja. Da im nikada ne padne na pamet da guše svoj narod, slobodu medija i zato ćemo da ih pobijedimo i srušimo sa vlasti”, naveo je Borenović.

Nakon njega na govornici na Trgu Krajine se obratio Radović, koji je istakao da se okupio mnogobrojni narod koji kaže da je dosta više ovog režima.

“Ovdje se danas dogodio narod i više ništa neće biti kao prije. Nema više manipulacije, laži i prevare. Za ovih 15 godina vladavine SNSD-a došli smo u situaciju da smo mnogo više zaduženi od drugog entiteta, da mladi odlaze, doveli su borce koji su stvorili RS do prosjačkog štapa. To više ne može. Došli smo i da odbranimo slobodu medija i BN televiziju”, naglasio je Radović.

Nešić je rekao da Republika Srpska mora biti slobodna.

“Republika Srpska je i naša i njihova, ona mora biti majka svih, a ne samo jednog čovjeka. Tužan sam što nas je svakim danom sve manje, što su plate male, penzije niske, privreda loša i što kradu na svemu. U oktobru 2022. godine idemo da pobijedimo za srpski narod. Ako budemo kao oni, nemojte nas trpjeti ni godinu dana. Republika Srpska nema pravo da više trpi”, kazao je Nešić.

Saša Lazić Medo, odbornik Narodnog pokrete “Banjaluka zove” u Skupštini grada Banjaluka, zahvalio je narodu što je došao u velikom broju.

“Velika mi je čast da se obratim svima. Ulica je demokratski put izražavanja i negodovanja. Opustošili su nas gore od bilo koga. Vrijeme je mobilizacije inače nećemo izaći iz mraka. Nevjerovatno je u kakvom sistemu živimo. Institucije moramo vratiti narodu. Živjela slobodna, a ne privatna Republika Srpska”, kazao je Lazić.

Goran Selak, predsjednik SPS-a, poručio je da je ovaj skup dokaz da je narod duboko razočaren u vlast.

“Izgubili su svaki dodir s realnošću i probleme s kojima se narod suočava. Oni koji ne znaju za svoj narod su bivša vlast. Mi smo večeras sa svojim narodom jer smo se svaki put u Banjaluci usprotivili odlukama skupštinske većine koje su pogubne za grad. Mi nismo ovdje da branimo Draška Stanivukovića, nego da narod odredi sam za koga hoće glasati, za demokratiju. Umjesto da idu u zatvor zbog afere ‘kiseonik’, oni vladaju”, nagladio je Selak.

Radislav Jovičić, predsjednik DNS-a Banjaluka, rekao je da živi za jutro kada će ustati i reći: “Živjela sloboda”.

“Živim za dan kada neću morati da strahujem za svoju porodicu i prijatelje, za to kada će mi prijetiti što ću izgubiti posao jer idem na proteste i kritikujem nešto. Ovakvo sprsko jedinstvo nikada neću podržati”, naveo je Jovičić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo