Petak, 18 lipnja, 2021

Protest u Banjoj Luci: Građani skandirali predsjedniku ‘lopove’

Nemojte propustiti

Foto: Buka
Foto: Buka

Nešto više od 300 građana Banje Luke krenulo je oko podneva u protestnu šetnju u znak solidarnosti s protestima nezadovoljnih radnika i građana Tuzle, ali i kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo socioekonomskom i političkom situacijom u kojoj se nalazi Republika Srpska (RS).

Građani su nosili transparente na kojima su napisali imena firmi, kao podsjećanje na sve privatizacije i desetine hiljada radnika koji su u tom procesu izgubili radna mjesta.

Pod geslom “Ako vam je dobro, onda ništa“, na današnje proteste građani su pozvali Helsinški parlament građana Banja Luke i Udruženje građana “Oštra nula“.

banjaluka56_buka

Protestna kolona prošla je kraj zgrade u kojoj je ured predsjednika RS-a, a uz pištaljke, učesnici su skandirali “lopove, lopove“.

Protest u Banjoj Luci je mirno završen. Okupljeni su još jednom napomenuli da im nije bio cilj bilo kakva podjela ili ugrožavanje ustavnog poretka RS-a već ukazivanje na stanje u kojem živimo, piše buka.com

banjaluka prot_buka

(Radiosarajevo.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo