Subota, 24 rujna, 2022

Protest u Sarajevu: Građani žele jasan plan za upravljanje krizom

Autor:NAP.ba

Nemojte propustiti

Grupe građana okupile su se ispred Željezničke stanice u Sarajevu i Zemaljskog muzeja BiH odakle će vozilima i pješke krenuti prema zgrad Parlamenta Bosne i Hercegovine, a potom prema zgradi Vlade FBiH. Građani u rukama drže transparente na kojima traže ostavke nadležnih i vakcine.

Građani su se okupili pred Parlamentom BiH noseći transparente sa različitim parolama, a stigli su i automobili.

Protest pod nazivom “Borba za život” održava se od 11:30 do 14 sati, a građani traže ostavke Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH zbog, kako su naveli u zahtjevu, haosa u kojem svakog dana u prosjeku umre 50 bh. građana, te što su nadležni pokazali da nisu sposobni nositi se s pandemijom.

Na listi njihovih zahtjeva nalazi se i imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH, koja ima rok od 14 dana da izađe s jasnim i realnim planom za upravljanje krizom i borbe protiv pandemije koronavirusa te hitno uvođenje PCR testova za sve koji ulaze u BiH.

Nabavka vakcina odnosno njihove nenabavka jedan su također od razloga za okupljanje građana.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Novinar objavio snimke: Pogledajte kakve zahrđale puške dobijaju mobilizirani Rusi

“Novomobilizirani Rusi pokazuju zahrđale AK-e koje su dobili”, napisao je novinar Novinar magazina za istraživačko novinarstvo Bellingcat, Bugarin Christo Grozev,...

Možda vas zanima i ovo