Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Protesti se šire gradovima BiH: Novi neredi u Bihaću

Nemojte propustiti

Vlada USK (Foto: Bihac.net)
Vlada USK (Foto: Bihac.net)

Nakon Tuzle i Sarajeva i građani Bihaća, na zapadu Bosne i Hercegovine okupili su se ispred zgrade Vlade Unsko-sanskog Kantona, javlja Anadolija.

Više stotina Bišćana okupilo se danas ispred zgrade kantonalne vlade u znak podrške demonstrantima u Tuzli, koji su se jučer i danas tokom protesta kojima su izrazili svoje nezadovoljstvo radom nadležnih institucija, sukobili sa policijom.

Tokom demonstracija u Bihaću, koje još uvijek traju, nisu zabilježeni incidenti.

Prema riječima čitatelja portala Radiosarajevo.ba, Općina Bihać je opkoljena, a okupljeni zgradu Vlade USK-a gađaju grudvama.

Stotine Zeničana okupilo se ispred zgrade Vlade ZDK u znak podrške Tuzlacima

Prema posljednjim informacijama, savjetnik premijera USK-a Mahir Midžić obratio se jednoj grupici demonstranata s prijedlogom da se formira radna grupa, koja bi se uputila kod premijera na sastanak. Međutim, nezadovoljna masa izgurala ga je nazad prema Vladi, ne želeći uopće da čuju prijedlog, jer ga, kako se čulo, smatraju “praznom pričom”.

Potom je pokušan ulazak u zgradu Vlade, te je došlo do naguravanja sa policijom, nakon čega su demonstranti počeli bacati jaja.

(Radiosarajevo.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo