Petak, 25 lipnja, 2021

Protesti u Beogradu: Demonstranti odbijaju da napuste zgradu RTS-a

Nemojte propustiti

Građani su nakon okupljanja na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, na još jednom protestu “Jedan od pet miliona”, krenuli u protestnu šetnju. Oni su, kako su i najavili, blokirali ulaz u zgradu RTS, a jedan broj demonstranata, predvođen liderom Pokreta Dveri Boškom Obradovićem, ušao je u prostorije javnog servisa, javlja N1.

Obradović je rekao da mole tri mjeseca da se pojave u programu, ali da se to nije desilo. Predstavnici obezbjeđenja stali su uz svoj narod i pustili narod, naveo je i dodao – “nećemo da rušimo, da krademo”.

Ispred zgrade RTS-a se nalazi veliki broj policajaca te se očekuje njihova reakcija. Obradović je pozvao demonstrante u zgradi da se okupe i usprotive izbacivanju.

Pojedini građani BiH ostali bez programa

Pojedini građani Bosne i Hercegovine su iznenada ostali bez oba programa RTS1 i RTS2.

Mnogi građani Bosne i Hercegovine i korisnici kablovskih televizija bili su iznenađeni ovom odlukom. Pojedinci su kontaktirali i našu redakciju zanimajući se šta se dešava, ali nikakvih odgovora nije bilo, kako kablovskih operatera, tako ni čelni ljudi Radio-televizije Srbije nisu ponudili konkretan odgovor.

Poznato je samo da se programi najveće TV-kuće u Srbiji nisu mogli pratiti u Bosni i Hercegovini.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo