Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Protesti u Tuzli se nastavljaju: Demonstranti gađaju zgradu Vlade TK jajima, kamenjem i bakljama!

Nemojte propustiti

Foto: Mirsad M.
Foto: Mirsad M.

Protesti pred zgradom Vlade su već počeli. Kako saznajemo na licu mjesta, ispred zgrade se već okupilo blizu 1.000 građana.

Građani su na društvenim mrežama najavljivali ponovni dolazak na proteste, a dolazak je potvrdio veliki broj njih. Sudeći prema dosadašnjoj situaciji i stalnom pristizanju protestanata, broj okupljenih bi se mogao brojati u hiljadama.

Podsjećamo, iz MUP-a TK je istaknuto za danas nema najavljenih okupljana i svi koji ne budu poštivali zakon bit će procesuirani.

Kako dopisnik Bh-index portala javlja, demonstranti su počeli bacati kamenje, jaja i baklje na zgradu Vlade TK. Na zgradi je razbijeno nekoliko prozora.

Policija još uvijek nije upotrijebila silu.

Na osnovu zaključaka sa sinoć održane vanredne sjednice Vlada Tuzlanskog kantona poziva predstavnike firmi „Dita“, „Konjuh“, „Resod guming“, „Polihem“ i „Poliolchem“ da danas u 13:00 sati dođu u prostorije Vlade Tuzlanskog kantona, kako bi sa predstavnicima Vlade Tuzlanskog kantona razgovarali o mogućnostima rješavanja problema s kojim se oni kao radnici, ali i firme suočavaju. Predviđeno je da skupu prisustvuju po tri predstavnika svake od firmi.

Trenutno je na tuzlanskimm ulicama oko 5.000 nezadovoljnih građana.

tuzla3

Kako naš reporter javlja, demonstranti traže da se oslobode uhapšeni i skandiraju “vlada napolje”.

Potpuno je blokirana glavna saobraćajnica na Slatini i južna magistrala kod Mejdana. Procjenjuje se da je na ulicama Tuzle danas i veći broj građana nego jučer.

Ispred zgrade Vlade TK trenutno se nalazi oko 3.000 demonstranata.

Kako nezvanično saznajemo, premijer, ministri i uposlenici su napustili zgradu Vlade a demonstranti su zapalili zastavu TK.

tuzla

Nekoliko metara od zgrade Vlade zapaljene su gume.

Građani su ponovo kamenjem zasuli zgradu Vlade.

Na ulicama Tuzle trenutno je više od šest hiljada demonstranata, javlja Fena.

 

 (Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo