Srijeda, 12 svibnja, 2021

Protivnici bežične telefonije: ‘Mobiteli štete kao i cigarete, stavite oznake rizika na njih!’

Nemojte propustiti

Jesu li mobiteli štetni za zdravlje?

Na to pitanje još nema decidiranog odgovora ni gotovo 30 godina otkako se pojavila prva prava mogućnost telefoniranja “bez žice”.

5ab2a3082756c482ed47d9433726b76d

Dok jedni tvrde da takva opasnost ne postoji i da je sve to priča za zaplašivanje, drugi ističu da se pravi podaci skrivaju i da ih je teško dobiti jer većinu studija o mogućem utjecaju mobitela na zdravlje financiraju proizvođači pokretnih telefona.

Treći pak naglašavaju da je možda ipak prošlo premalo vremena da bi se mogle vidjeti sve nuspojave čestog prislanjanja mobitela na uho.

Jedan od najžešćih britanskih aktivista u borbi za istinu o mobitelima, Neil Whitfield, iz vlastitog iskustva neprestano ponavlja da nas mobiteli polako ali sigurno ubijaju , no ta se istina skriva od javnosti.

Kako mijenjaju mozak

Naglašava da je 1996. godine dobio kompanijski mobitel. “To mi je bilo super. Imao sam sve brojeve na jednom mjestu, uvijek je bio pri ruci, odnosno ili u džepu ili na uhu”, kaže Whitfield. Dodaje da nije prošlo puno vremena i počeo je patiti od jakih glavobolja, pogoršao mu se sluh, počeo je zaboravljati…

Snimanje je pokazalo da ima akustični neurom, rijedak dobroćudni tumor na akustičnom živcu koji pomaže u kontroli sluha i ravnoteže.

Bez operacije mogao je preživjeti oko pet godina. Whitfield je uspio riješti svoj zdravstveni problem, istina ne čuje na lijevo uho, a potom se pridružio grupi protivnika mobitela uvjerenih da nas mobiteli polako ali sigurno ubijaju poput cigareta.

Kažu – mobiteli zajedno s bežičnim telefonima i WiFi-jem djeluju kao minijaturni mikrovalni uređaji koji odašilju elektromagnetsko zračenje. Istina, to je zračenje preniske frekvencije da bi zagrijalo ljudsko tkivo, ali postoje brojni dokazi koji govore da bi mogli utjecati na zaštitnu barijeru između mozga i krvi omogućavajući da toksini ulaze i mijenjaju stanice mozga.

(Jutarnji list)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo