Petak, 18 lipnja, 2021

Provjerite inbox: Google greškom izbrisao mailove u Gmailu

Nemojte propustiti

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Iz Googlea upozoravaju na novi problem u Gmailu – bez znanja korisnika neki su mailovi prebačeni u mapu Otpad ili označeni kao neželjena pošta.

Nastavljaju se Googleovi problemi – prvo je prošle sedmice njihov popularni e-mail servis bio neko vrijeme nedostupan velikom broju korisnika, što je uzrokovalo veliku paniku na društvenim mrežama, a nakon toga su zbog greške na tražilici korisnici dobivali hiljade mailova od nepoznatih korisnika. Iz Googlea su ove probleme brzo riješili, no ove sedmice na svom blogu obavijestili korisnike o novom problemu zbog kojih su mailovi dijela korisnika izbrisani, odnosno Google ih je bez znanja korisnika prebacio u mapu Otpad ili označio kao spam.

‘Ovaj je problem bio aktivan između 15. i 22. januara, ali sada je riješen’, objavili su iz Googlea i dodali kako on nije utjecao na sve korisnike njihovog mail servisa, već većinom na one koji su koristili Gmail na svojim iOS uređajima, dakle na iPhoneu i iPadu, putem browsera na mobilnim uređajima i offline verziji Gmaila.

Također, iz ove kompanije upozoravaju sve korisnike da dobro provjere jesu li u mapama u kojima se nalazi neželjena pošta i otpad završili neki od važnih mailova iz inboxa te da ih do 14. februara prebace nazad u svoje inboxe. Na Cnetu kažu kako nije poznato na koliko je korisnika utjecao novi problem u Googleovom e-mail servisu, no s obzirom na to koliki broj ljudi pristupa Gmailu putem svojih mobilnih uređaja, za pretpostaviti je da je ta brojka velika.

Iz Googlea su se izvinili svim korisnicima zbog nove neugodnosti s Gmailom, a iako su neki povezali ovaj problem s nedavnim padom Googleovog maila, čini se da je ipak riječ o propustima koji nisu povezani.

Nadamo se da je ovo kraj problema za korisnike vjerovatno najpopularnijeg e-mail servisa na svijetu, a ako još niste, provjerite što prije je li Google i neke vaše mailove prebacio u mapu Otpad ili u neželjenu poštu i vratite ih nazad u inbox jer bi uskoro mogli biti zauvijek izbrisani.

(Dnevnik.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo