Nedjelja, 7 ožujka, 2021

Prva muslimanska društvena mreža Salamworld u Sarajevu

Nemojte propustiti

Sindikat policije KS stao u odbranu kolega iz Zvorničke: Niko nema pravo na onakav odnos prema policiji

– Ovom prilikom želimo najoštrije osuditi očigledno provociranje i omalovažavanje policijskih službenika, uz napomenu da niko nema pravo na...

Inspektori u masovnoj akciji po Sarajevu: Kontrola restorana, trgovina, kladionica, tržnih centara, prevoza…!

Najavljeni pojačani nadzori biće nastavljeni i tokom narednih dana, uz podsjećanje da će u ponedjeljak, 8. marta inspektori kontrole...

Uhapšena novinarka i aktivistica Nidžara Ahmetašević

Novinarka i aktivistica iz Sarajeva Nidžara Ahmetašević jutros je uhašena u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu. Iz Operativnog centra MUP-a KS-a...

“Sve podsjeća na mart prošle godine”: BiH pred novim lockdownom!

Trenutno jedine vakcine koja imamo su ona koja nam je Srbija donirala. Njih je jučer odobrila Agencija za lijekove...

Delegacija Salamworlda održala sastanak sa reisu-l-ulemom IZ-a BiH Mustafom Cerićem

Foto:AnadolijaZvaničnici Salamworlda, prve društvene mreže u islamskom svijetu koja će u oktobru 2012. korisnicima predstaviti i novu sofisticiranu verziju, nalaze se u posjeti Sarajevu.

Delegacija Salamworlda na čelu sa generalnim direktorom Abdulvahidom Niyazovim posjetila je reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH dr. Mustafu Cerića.
Generalni direktor Salamworlda, u razgovoru sa novinarom agencije Anadolija, istakao je značaj koji predstavlja BiH u Evropi svojim muslimanskim naslijeđem i islamskom kulturom.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Objasnio je da je sa svojim najbližim saradnicima stigao u Sarajevo kako bi dobio Cerićevu podršku u vezi sa planiranim aktivnostima islamske društvene mreže Salamworld.

U razgovoru sa predstavnicima Salamworlda, Cerić je istakao da s velikom pažnjom prati razvoj ove muslimanske društvene mreže u svijetu.

“Za muslimansku omladinu u čitavom svijetu, uključujući i Balkan, potrebno je moralno, sigurno i korisno okruženje na internetu. Drago mi je da Salamworld ima cilj da osigura takvo okruženje. Također, želim se zahvaliti što ste nas danas posjetili. Spreman sam da pomognem i podržim projekat Salamworlda. U ovom svetom mjesecu ramazanu uputit ću posebne molitve za uspjeh ove društvene mreže. Ovom prilikom želim uputiti iskrene ramazanske čestitke našoj braći u Turskoj i u čitavom svijetu”, izjavio je Cerić.

Delegaciju koja je posjetila reisu-l-ulemu IZ-a u BiH činili su, pored generalnog direktora Salamworlda, predsjednik muslimanske zajednice u Evropi i član Upravnog odbora Salamworlda Ebubekir Rieger, kao i generalni sekretar Nedim Kaya i Direktor za odnose sa javnošću Yavuz Selim Kurt.

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prijava protiv policajaca koji su uhapsili novinarku Ahmetašević, pokrenuta istraga: Oglasio se i ministar MUP-a

Odjeljenju za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo podnešena je pritužba na rad policijskih...

Možda vas zanima i ovo